Доступність посилання

ТОП новини

Переважно протестантську Латвію відвідає Московський Патріарх Алексій II.


Людмила Пилип Рига, 26 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 27-29 травня в Ризі перебуватиме з візитом Патріарх Російської православної церкви. Алексій II відвідає переважно протестантську Латвію на запрошення Президента країни Вайри Віке-Фрейберги.

Історичні дані свідчать, що православ’я в Латвії нараховує майже дев’ять століть. Згідно з давнім переказом, апостол Андрій Первозванний, проповідуючи Слово Боже, по Двіні досяг берегів Балтики і морським шляхом прямував до Скандинавії.

Після відновлення Латвією незалежності Ризька православна єпархія отримала автономію. Архіпастирем Латвійської православної церкви був обраний Митрополит Ризький і Всєї Латвії Александр. Сьогодні православні – третя за величиною релігійна конфесія в Латвії, яка нараховує 350 тисяч віруючих. Із 60 тисяч латвійських українців більша частина також православної віри.

Місцеві політологи дотримуються думки, що одним з результатів візиту може стати зміна в кращий бік негативних психологічних настроїв щодо Латвії, які на сьогодні панують в Росії.
XS
SM
MD
LG