Доступність посилання

ТОП новини

Одеса і Німеччина: союзники у боротьбі зі СНІдом.


Петро Каландирець Одеса, 30 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеман на зустрічі з секретарем Одеської міськради Олександром Прокопенком. Посол взяв участь у церемонії нагородження тисячного вчителя і 600.000 учня освітнього проекту „Train the Teacher” в Одесі і Одеській області, який проводиться в рамках боротьби з ВІЛ та СНІДом.

За сприяння німецької сторони в Одесі реалізовані чимало проектів, покликаних сприяти профілактиці поширення ВІЛ СНІДу. Значна допомога надається медичним закладам та різноманітним неурядовим організаціям.

За словами директора департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олега Долженкова, співпраця з Німеччиною останнім часом розвивається достатньо активно. Зокрема, місто Регенсбург (Баварія) є одним з найбільш активних міст-побратимів Одеси. “Днями ми приймали делегацію Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини на чолі з державним секретарем цього міністерства паном Штатером. І ось сьогодні маємо знову гостей з Німеччини”.

Одеська сторона на проведеній у мерії зустрічі порушила питання про необхідність сприяння з боку німецької сторони економічному розвитку українського причорноморського міста.

Одеська сторона
„Німеччина має найбільший досвід серед усіх країн Європи. Зокрема, вона першою вирішила історичне завдання інкорпорації колишніх земель Східної Німеччини у ринкову економіку. Потім цей досвід успішно тиражували інші східноєвропейські країни. Зараз для України настав час теж скористатися оригінальним досвідом німецької сторони. Саме тому ми порушували питання про те, щоб наші молоді фахівці, зокрема з числа працівників відділів і департаментів Одеської міської Ради, які відповідають за інвестиційну і зовнішньо-економічну діяльність, мали змогу або пройти курси підвищення кваліфікації, або постажуватися у Німеччині, обмінюватись досвідом. Ми готові запросити для цього до Одеси фахівців високого фахового рівня з Німеччини”,- повідомив Олег Долженков.

У зустрічі в Одеській міськраді так само брав участь 1-й секретар Посольства Німеччини в Україні, керівник відділу культури, освіти та меншинств Жан Пьєр Фрьолі.
XS
SM
MD
LG