Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 31 травня Днем без тютюну


З цієї нагоди Одеська організація Партії зелених закликала обмежити розміщення тютюнової реклами, заборонити спонсорство тютюновими виробниками спортивних змагань чи концертів

З цієї нагоди Одеська організація Партії зелених закликала обмежити розміщення тютюнової реклами, заборонити спонсорство тютюновими виробниками спортивних змагань чи концертів.

Відповідну заяву “зелені” поширили у засобах масової інформації.

“Нинішній стан справ вимагає від нас рішучих дій. Ми не маємо права бути сторонніми спостерігачами деградації нашого народу. Головна ініціатива у боротьбі з палінням має належати державним органам влади”, - йдеться у заяві Одеської обласної організації Партії зелених України.

Автори документу наголошують, що нинішнє українське законодавство не захищає тих, хто не курить, але змушений постійно перебувати на роботі чи вулиці в ролі пасивного споживача тютюну. “Саме тому ми з нетерпінням очікуємо від парламенту України законопроекту про заборону куріння у громадських місцях”.

Нині в Одеській області, крім 80 відсотків чоловіків, активними курцями є понад 40% жінок. Курять 5% школярів. Як свідчить медична статистика, 75 відсотків у структурі причин смертності в Одеському регіоні пов’язані саме з тютюнопалінням. Цигарки - головна причина смертей при пожежах.
XS
SM
MD
LG