Доступність посилання

ТОП новини

Львівські актори знову голодують, але уже драматичного театру Західного оперативного командування.


Галина Терещук Львів, 1 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 14 акторів драматичного театру Західного оперативного командування другий день продовжують голодування- вони п»ють лише воду. У такий спосіб вони намагаються відстояти право на працю більше 70 працівників театру і не дозволити ліквідувати театр, а точніше продати приміщення. Працівники театру готові з суботи розпочати безтермінове голодування під стінами адміністрації президента.

Два намети встановлені біля приміщення театру. Директор культурного закладу, який перебуває в опозиції до колективу, не дозволив людям голодувати в приміщенні театру. З 1 серпня усіх працівників мають звільнити. Драмтеатр належить міністерству оборони, яке не має наміру його фінансувати.

Актриса Людмила Савельєва, голова профспілки колективу театру зауважила:

«Чекаємо. Свої вимоги ми скерували в Міноборони і культури. Ми вимагаємо у триденний термін письмових гарантій, що Міноборони передає, а Мінкультури нас приймає як заклад кульутри, зі штатом,штатним розкладом і майновим комплексом».

У Західному оперативному командуванні зазначають, що надіслали відповідні листи про передачу театру на баланс Мінкультури і до 26 червня питання мають вирішити. Втім цим заявам працівники театру не вірять. Вони припускають, що приміщення театру мають наміри продати. Раніше мова йшла, що будинок продадуть або ж віддадуть в оренду для облаштування в ньому Польського дому. Акторам і усім технічним працівникам залишається.

Депутати Львівської міськради, перед якими виступали учасники голодування, скасували рішення виконкому від 2003 року «Про передачу будинку театру у власність Міноборони»за умови, що у приміщенні буде лише театр. Оскільки умови ці порушені, віднині будинок театру знову у комунальній власності. Як повідомили радіо Свобода учасники протесту, з приміщення театру дирекція таємно вивозить майно.
XS
SM
MD
LG