Доступність посилання

ТОП новини

Український сектор інформаційних технологій розвивається «вибуховими темпами» – на 50 відсотків річно


Так уважають представники польської Палати інформатики і телекомунікацій. Сьогодні вони організували в Варшаві першу конференцію «Електронний бізнес Польща – Україна 2006».

Так уважають представники польської Палати інформатики і телекомунікацій. Сьогодні вони організували в Варшаві першу конференцію «Електронний бізнес Польща – Україна 2006».

За таких темпів розвитку представники найбільших і найпотужніших фірм польського бізнесу в галузі інформаційних технологій хочуть бути присутні на українському ринку, співпрацювати з українськими партнерами. Пресовий речник Палати інформатики і телекомунікації Анджей Городинський сказав в інтерв’ю для Радіо Свобода, що українці хочуть скористатися досвідом поляків у здійсненні великих проектів, таких, як інформатизація цілих секторів економіки – охорони здоров’я чи банків: «Українці очікують від нас допомоги, так би мовити, експертної. В них багато рішучості, щоб змінювати економічні закони, також і в тій частині, що стосується ринку інформаційних технологій. Українці сподіваються на допомогу в створенні європейського права».

І поляки покладають надії на потенціал, який має Україна в секторі інформаційних технологій. За умов сильної конкуренції в ЄС одній окремій фірмі неможливо досягти успіху. На слабкому польському ринку для цього потрібна співпраця з партнерами, продовжує Анджей Городинський: «В Україні багато наукових установ із великими досягненнями. Українські студенти-інформатики досягають великих міжнародних успіхів. Наприклад, у світових змаганнях із групового програмування – тут українці в перемогах ідуть нарівні з поляками».
XS
SM
MD
LG