Доступність посилання

ТОП новини

Фахівці спростовують твердження про аварійність греблі Київської гідроелектростанції


За словами голови правління „УкрГідроЕнерго” Семена Поташника, ГЕС працює у звичному режимі, всі її механізми перебувають у нормальному експлуатаційному стані

За словами голови правління „УкрГідроЕнерго” Семена Поташника, ГЕС працює у звичному режимі, всі її механізми перебувають у нормальному експлуатаційному стані.

Він також наголосив, що споруда станції розрахована на експлуатацію протягом ста років, і немає підстав заявляти про загрозу аварії.

А за словами директора каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Миколи Бідного, нині на Київській ГЕС здійснюють другий етап реконструкції на кошти кредиту Світового банку. По його завершенні експлуатаційну потужність ГЕС суттєво вдосконалять.

Як повідомляли деякі ЗМІ, керівник незалежної міжнародної групи вчених з прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо заявив про те, що „Київське водоймище є найнебезпечнішим місцем на планеті”.

За його словами, аварійність дамби наразі становить 93%. У Київському водосховищі перебуває близько п’ятисот мільйонів тонн високорадіоактивних мулистих нашарувань.
XS
SM
MD
LG