Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкриють регіональний центр Міжнародного Чорноморського клубу.


Петро Каландирець Одеса, 5 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У малому залі Одеської міськради тривала робота 17-тої Асамблеї Міжнародного Чорноморського клубу, регіональної, неурядової та некомерційної організації, яка має статус спостерігача при організації Чорноморського економічного співробітництва (ЧЕС) і Консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді Організації Об’єднаних Націй. Міжнародний Чорноморський клуб також є членом Міжнародної Ради місцевої влади і Європейської Ради Малого Бізнесу. Як наголошували учасники Асамблеї - Клуб був створений 5 грудня 1992 року в Одесі для зміцнення і розвитку ділової співпраці між портовими містами країн Чорноморського басейну.

Головували на 17-тій Асамблеї МЧК мер турецького міста Трабзон Волкан Джаналіоглу та директор Департаменту зовнішніх зв”язків Одеського міськвиконкому Олег Долженков. Серед делегатів були гості з Херсона, Миколаєва, Ялти, Севастополя (Україна), Болгарії, Туреччини, Румунії, Греції, Росії та інших країн.

Мер турецького міста Трабзон Волкан Джаналіоглу у вітальному вступному слові закликав учасників Асамблеї взяти участь, у жовтні 2006 року, у міжнародній конференції за участю керівників торгово-промислових палат. На конференції, яка відбудеться у Трабзоні, планується обговорити пропозиції щодо співпраці у соціальній, економічній та культурних сферах. Сереж планів є і налагодження співпраці спортсменів та туристичних фірм країн МЧК, проведення виставки-семінару для бізнесменів. У Трабзоні також готується до відкриття виставка художників з країн Чорноморського басейну під назвою „Спокуса”. „Таким чином ми прагнемо ознайомити один одного з мистецькими можливостями країн представлених у Чорноморському Міжнародному клубі”, сказав мер турецького міста Трабзон Волкан Джаналіоглу.

Міський голова Херсона Володимир Сальдо вважає, що участь його міста у організації МЧК сприяє зростанню інвестиційної привабливості цього українського міста. „Ближчими стають один до одного підприємці, представники культури, освіти з різних країн Чорноморського басейну. У нинішньому світі виграє той хто володіє інформацією. Для Херсона дуже важливо мати спільний погляд на вирішення різноманітних актуальних проблем з іншими містами та країнами. Спільних проблем багато. Це екологія, розвиток інфраструктури, комунікаційних можливостей. Ці напрямки якраз і відпрацьовують під час таких конференцій”.

Заступник міського голови Миколаєва Таміла Бугаєнко повідомила, що запросила до участі у Асамблеї Міжнародного Чорноморського Клубу представника Балтійської Асоціації, які мають великий досвід у роботі між містами, беруть участь у багатьох міжнародних програмах.

„На мій погляд, Миколаїв стає культурним центром Міжнародного Чорноморського клубу. Саме у нашому місті
Учасники Асамблеї
вже були проведені фестивалі „Морський коньок” (у якому за останні три роки взяли участь більше 50 міст не лише країн МЧК, але і Китаю, Японії, Гвинеї, Франції), Міжнародний кінофестиваль за участю артистів з Грузії, України і Росії. Знаним у Миколаєві є проект „Спокуса” за участю художників з країн Чорноморського басейну. Сьогодні конкретні результати роботи вже є”,
повідомила Заступник міського голови Миколаєва Таміла Бугаєнко. Директор департаменту зовнішніх зв’язків Одеського міськвиконкому Олег Долженков нагадав, що саме Одеса була серед засновників Міжнародного Чорноморського Клубу.

„Коли Одеса головувала у МЧК, в середині 90-х років, робота цієї організації тривала достатньо активно. Нажаль, після цього в Одесі пройшли, як ви знаєте, певні політичні події і Едуарда Гурвіца незаконно усунули з посади мера Одеси. Від того часу робота МЧК не була на бажаному рівні. Вона тривала лише завдяки таким містам як Таганрог, Миколаїв, Трабзон. Нині Одеса не головує у МЧК. Наше місто забезпечує місце для проведення 17-тої Асамблеї. Гості задоволені”.

Олег Долженков вважає проведення Асамблеї Міжнародного Чорноморського Клубу важливим кроком для відновлення міжнародного іміджу Одеси. Він висловив сподівання на плідну співпрацю в рамках Ділової ради МЧК. Під час виступу перед учасниками Асамблеї він передав вітання від Одеського міського голови Едуарда Гурвіца.

Учасники ще 16-тої Асамблеї ухвалили рішення, що Одеса буде виконувати координуючі функції щодо інших 8 українських міст, які є членами цієї організації. Нині ці функції покладені на департамент зовнішніх зв’язків Одеського міськвиконкому, але цього року є плани відкриття окремого офісу регіонального представництва Міжнародного Чорноморського Клубу.
XS
SM
MD
LG