Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі реалізують програму „Європейському місту – європейські дороги”.


Петро Каландирець

Сергій Подгайний і Сергій Горецький
Одеса, 5 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Начальник управління транспортного комплексу Сергій Горецький 5 червня під час зустрічі з місцевими журналістами у малому залі міської ради повідомив, що активізація дорожніх ремонтних та будівельних робіт в Одесі викликана планами реалізації міським керівництвом програми „Європейському місту – європейські дороги”. За його словами, такі кроки „транспортників підтримують і надають надію на майбутнє. Перш за все, програма має на меті підвищення пропускної спроможності автошляхів”.

Управління транспортного комплексу постійно відстежує стан дорожного покриття на маршрутах і при необхідності ремонту спрямовує необхідні запити до управління дорожного господарства Одеського міськвиконкому.

„Ремонт автошляхів - це як і ремонт квартир. Нині робиться все можливе для розробки оптимальних схем об’їздів вулиць, де нині триває капітальний ремонт. Інформацію про тимчасову зміну маршрутів постійно друкуємо у місцевій пресі. Розуміємо тимчасові незручності, але слід почекати ще трохи. Або ми це зробимо нині, або будемо робити надзвичайно довго і незручно буде усім”, - поінформував начальник управління транспортного комплексу Одеського міськвиконкому Сергій Горецький.

Він наголосив, що в місті нині робиться все можливе і для ліквідації проблеми транспортних заторів, які найчастіше пов’язані з небажанням водіїв дотримуватись правил. „Вони залишають власні автомашини на вулицях, начебто не помічаючи знаків, які це забороняють. Внаслідок цього пропускна здатність вулиць зменшується подекуди удвічі. Цікавим є такий факт, що виборюючи мандат міського голови Києва Леонід Черновецький через суд домігся скасування розпорядження тодішньої Київської райадміністрації, яке передбачало примусову евакуацію автомашин порушників. Ставши міським головою він уже провів переговори з прокуратурою, головою суду, звернувся до Кабміну. Від 26 травня у столиці знов працюють евакуатори”.

Сергій Горецький висловив надію, що й на найближчому засіданні виконкому Одеської міськради розглянуть питання про необхідність примусової евакуації автомашин - порушників у місті. „Це значно покращить ситуацію у центральній частині міста”.

Начальник управління дорожного господарства і благоустрою міста Сергій Подгайний повідомив, що силами підрядних організацій станом на 1 червня 2006 року був виконаний величезна робота по ремонту міських автошляхів. На вулиці Преображенській трамвайне покриття будується за новітніми технологіями - з використанням гумових з’єднань. Як наслідок, на 40% зменшиться негативний вплив руху трамваїв на навколишні будинки. Тут планується зробити і експериментальне дорожне покриття із залізобетону. Термін завершення ремонту на вулиці Преображенській – 15 жовтня 2006 року. Виробник гарантує, що після завершення необхідних робіт у ремонті нового покриття на вулиці Преображенській не буде потреби ще 25 років.

Загальна площа запущених в ремонт автошляхів складає 342 929 квадратних метрів. У всіх районах Одеси триває і ремонт міжквартальних проїздів та тротуарів. Цього року міжквартальних проїздів планується зробити на 30% більше, ніж у 2005-му.

Управління дорожного господарства і благоустрою міста започаткувало і реалізацію досить таки цікавого і одночасно важливого проекту ремонту внутрішніх дворів у історичній частині Одеси. З наступного тижня такий ремонт розпочнуть у двох дворах - на вулиці Новосельського №28 та вулиці Дворянській №17.

На розгляді управління серед актуальних і першочергових проблем є очищення колекторів для прийому дощової води. На сьогоднішній день замовлено близько 250 нових люків, які будуть встановлені на вже відремонтованих автошляхах.
XS
SM
MD
LG