Доступність посилання

ТОП новини

Чи відбудеться сьогодні кінець світу – знаменита дата - три шістки на календарі.


Василь Зілгалов Прага, 6 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Якщо ви чуєте нашу передачу, то запланованого на сьогодні містиками кінця світу згідно із трьома шістками на календарі ще не відбулося. Хоча дехто у Києві каже, що репетиція такого кінця світу для українців вже розпочалася взимку, з проблем із газом, і першою жертвою став Алчевськ, та все ж цього разу вцілів. Але, насправді, як сказав один мудрий чоловік, кінець світу відбувається щомиті - для когось і для чогось. Разом із тим, для багатьох цей день є засобом полоскотати свої збуджені нерви і заробити гроші.

Коли ви любите жахи - цей день є для вас найкращим за тисячу років. Шосте число шостого місяця та ще й шостого року вважається "числом Диявола", "знаком Звіра". Йде це із книги Одкровення Івана Богослова – останньої книги Нового Заповіту.

"Тут є мудрість. Хто має розуміння, той нехай злічить число звіра, бо це – число людське і число його 666", - сказано у Івана Богослова.

Якщо вас не лякає це, то тоді вам на допомогу приходить Голлівуд, котрий оновив нещодавно дуже успішний горор " Оумен", котрий ішов на екранах у 1976 році і пов’язаний саме із днем диявола.

Це були фінальні акорди фільму "Оумен", а чимало музикантів на Заході пов"язують із цією датою початок свої літніх турів. Зокрема, рок група "Слейер" \ Вбивця\.

Але більшість християнських теологів називають ажіотаж довкола дати і числа абсурдом. Зокрема, доктор Лутц Дуерінґ, професор теології Лондонського університету вважає:

"Вся Книга Одкровення – це суцільний символізм, і ранні християни жили з цим. Вони не переносили це на повсякдення і, я думаю, й нам не слід цього робити сьогодні. Це стосується кодування страхів і переслідувань ранніх християн у першому столітті, а не про якісь натяки про апокаліпсис щодо сьогодення".

Деякі історики пов’язують число 666 із кодуванням імені римського імператора Нерона, який жорстоко переслідував перших християн. Недарма, мабуть, у тому ж Одкровенні Івана Богослова сказано : "Бачив я ніби море скляне змішане з вогнем, і переможці над звіром... над числом імени його стоять на морі скляному, маючи гусла Божі". Тобто, переможці над Звіром і його знаком 666 вже були, виходить, як не прикро для багатьох 666-фобів. Хоча, зважаючи на бажання деяких навіжених зіпсувати настрій людям, у США та деяких інших країнах саме 6 червня цього року вживаються посилені заходи безпеки... Так що вважайте. Береженого й Бог береже.
XS
SM
MD
LG