Доступність посилання

ТОП новини

У Криму тривають антинатовські акції протесту.


Володимир Притула Сімферополь, 7 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму тривають антинатовські акції протесту. У Феодосії кілька десятків активістьів проросійських організацій і далі блокують в’їзд до Феодосійського морського порту. Тим часом кримські туроператори підраховують збитки від цих політичних акцій.

Акції протесту проти проведення в Криму міжнародних військових навчань "Сі Бриз-2006" відлякали значну частину відпочивальників. Про це сьогодні на засіданні кримського уряду у Сімферополі заявила перший заступник міністра курортів і туризму АРК Марина Слєсарева.

За її інформацією, через складну громадсько-політичну ситуацію на півострові багато туроператорів країн СНД розівали раніше укладені контракти на придбання путівок у кримські оздоровниці. Відмовляються надсилати своїх туристів і деякі туристичні агенції України. За даними Марини Слєсарєвої, за останні 2 тижні від відпочинку в оздоровницях Євпаторії відмовилися близько 2 тисяч осіб, Феодосії – 600, Керчі і Севастополя – по 100 осіб. Водночас, вона заявила, що Міністерство курортів і туризму АРК поки що не володіє даними про розміри збитків, яких зазнала туристично-курортна галузь автономії через антизахідні заворушення.

Тим часом начальник Головного управління МВС України в Криму Володимир Хоменко заявив, що інформація про масовість акцій протесту у Феодосії проти присутності в автономії американських резервістів не відповідає дійсності. За даними керівника кримської міліції, в средньому кількість учасників антиНАТОвського пікету біля Феодосійського порту складає 80 осіб, а біля санаторію Міноборони – 20. На мітингах кількість протестувальників не перевищує 300 осіб, - повідомив Володимир Хоменко. Втім, завтра очікується приїзд до Феодосії лідера Партії Регіонів Віктора Януковича, тож мітинг, очевидно, буде значно масовішим.
XS
SM
MD
LG