Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку вбили главу “Аль-Каїди” в країні Абу Мусаба аль-Заркаві


Сьогодні про це повідомив іракський прем’єр-міністр Нурі Аль-Малікі.

Сьогодні про це повідомив іракський прем’єр-міністр Нурі Аль-Малікі:

“Те, що сталося, стало результатом конструктивної співпраці наших громадян із владою, про що ми завжди просили синів нашого народу. Вони надали поліції та силам коаліції відомості, що дали змогу завдати аль-Заркаві останнього, точного удару”.

Абу Мусаба аль-Заркаві вбили вчора під час спільної американсько-іракської військової операції.

Командувач американських військ Джордж Кейсі повідомив, що тіло аль-Заркаві упізнали:

“Аль-Заркаві та “Аль-Каїда” в Іраку роками здійснювали терористичні акції проти іракського народу з метою підірвати намагання уряду та коаліційних сил гарантувати безпеку, стабільність та процвітання країни. Аль-Заркаві відповідальний за смерті тисяч іракців. Іракські сили разом із коаліційними продовжать боротьбу з тероризмом в Іраку, доки не викорінять його”.

Американський президент Джордж Буш вважає в Іраку, не зважаючи на вбивство глави “Аль Каїди” в країні, триватимуть міжконфесійні сутички.

Британський прем’єр Тоні Блер назвав смерть Аль-Заркаві “важливою подією для іракців”:

“Смерть аль-Заркаві – це удар по “Аль-Каїді” в Іраку і деінде. Ми знаємо, що вони продовжать убивати. Ми знаємо, що треба ще подолати багато перешкод. Але вони також знають, що наш намір подолати їх - незмінний”.

Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі наполягає, що вбивсто лідера “Аль-Каїди” має застерегти його соратників:

“Це послання до всіх тих, хто поширює насильство і вбивства. Вони мають зупинитися, подумати про свої вчинки та повернутися на правильний шлях поки не пізно. Ми зробили вибір і йтимемо до кінця у боротьбі з вбивцями і терористами. Наша політика, війська та сили оборони захищатимуть політичний процес до кінця”.
XS
SM
MD
LG