Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Бережись автомобіля!


Київ, 8 червня 2006 року. “Кожен, хто не має машини, мріє її купити, кожен, хто придбав її, прагне її позбутися”. Про це йдеться у всім відомому фільмі Ельдара Рязанова. Одна з давніх проблем українських автолюбителів - низька культура водіння. Щоб виправити ситуацію, з першого червня в кожному відділку ДАІ повинні були з''явитися відеокамери. Прибувши на місце аварії, даїшники зобов''язані зняти те, що сталося. Як сподівається головний міліціонер України Юрій Луценко, це дозволить краще визначати винуватців дорожньо-транспортних пригод. Наразі аварійність в Україні зашкалює. Щороку в ДТП гинуть понад сім тисяч людей, а близько тридцяти семи тисяч - травмуються. Про культуру водіїв - сьогоднішні "Звуки життя" "Бережись автомобіля!". З вами - Віола Бурда.

Про яку культуру водіїв можна говорити, коли за брутальні порушення їм загрожують "дитячі" штрафи". І "лихачі" відбуваються лише переляком навіть після серйозних аварій, - констатує Геннадій Гребньов, начальник відділу профілактики ДАІ.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Я, наприклад, машиною керувати не вмію. Мої амбіції щодо цього відступають, коли усвідомлюю - руками треба рулити і перемикати передачі, ногами - тиснути педалі, відчувати габарити машини та ще й дивитися у три дзеркала і вперед - і нічого не переплутати. А якщо ще врахувати, що в будь-який момент твій сусід може виявитися не досить вправним лихачем....Водіння машини видається для мене незбагненним мистецтвом. Тим , хто вже не плутає педалі і дзеркала, але не має екстримального досвіду - час йти на спеціальні курси з водійської майстерності. Чому там навчають - знає Леся Штогрин...

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Секрет прищеплення культури водіям відкрив кореспондент Радіо Свобода у США Юрій Дулерайн. Є дві складові: перше - великі штрафи за порушення, які відстежують відеокамери. Друге - розуміння серед самих водіїв: хочеш їхати швидше - не створюй проблем, ані собі, ані людям…

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Наталя стала водієм три роки тому, але за цей час вони вже стикалася з шахраями “з великої автодороги”. Один із пройдисвітів їхав на “копійці” й все намагався підставитися під “Тойоту” Наталі. Зрештою їй вдалося швидко розкусити його наміри і “номер не пройшов”.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG