Доступність посилання

ТОП новини

Від антизахідних протестів кримська курортна сфера зазнає значних втрат.


Володимир Притула Сімферополь, 8 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Від антизахідних протестів кримська курортна сфера зазнає значних втрат. За даними місцевої влади і провідних туроператорів, у червні курортний бізнес автономії втратить до 50% очікуванимх прибутків.

У Феодосії і далі вирують політичні пристрасті. Тут тривають пікети і блокування проросійськими активістами місцевого морського порту, де зберігається майно і техніка для міжнародних навчань “Сі бриз”, а також військового санаторію, де мешкають американські резервісти. Тим часом вулиці, кафе і пляжі Феодосії – напівпорожні. Масові акції протесту у Феодосії і на Південному узбережжі Криму та політична нестабільність на півострові – розлякали туристів, причому, як українських, так і російських.

Представник Президента України в Криму Геннадій Москаль дає невтішні прогнози: “Курорти і далі

втрачатимуть. Якщо щодня центральні та закордонні канали показуватимуть Феодосію, то, звичайно, ніхто не поїде. Це ж не 93 рік, тепер є вибір – Болгарія, Туніс, Туреччина, де ціна нища і якість краща ”.


Керівник президентського Секретаріату Олег Рибачук, який перебував сьогодні у Сімферополі, сказав журналістам, що зараз у Криму квітне лише полфітичний туризм: “Крим уже втратив від 30 до 50% путівок для справжніщ туристів. Логіка тих політиків, що прийшли у Криму до влади і розкачують човен, в якому сидять, - не зрозуміла”.

Геннадій Москаль теж не розуміє логіки кримських “регіоналів” та їхніх союзників: “Топити човна чи рубати гілку, на якій сидиш – дивно. Але самі ж кримчани це роблять. А хто ж потім нагодує цих галасливих бабусь?

Адже ж підприємці втратять, втратять прості люди, які здавали квартири, вирощували овочі”
, - вважає представник Президента України в Криму Геннадій Москаль.
XS
SM
MD
LG