Доступність посилання

ТОП новини

У львівській опері вітали з днем незалежності Росії.


Галина Терещук Львів, 9 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні у львівській опері урочисто відзначали чергову річницю незалежності Росії. На запрошення генконсульства Росії у Львові відгукнулись представники місцевої влади.. Як львів»яни ставляться до того, що річницю незалежності Росії святкували у їхній перлині - оперному театрі.

На святкування річниці незалежності Росії до Львова прибули два московські - заступник директора департаменту міжнародних зв’язків уряду Москви Юрій Каплун і заступник директора благодійного фонду підтримки співвітчизників ім. Юрія Долгорукого Олег Санін, а також вони привезли ансамбль «Каприз» Великого театру Росії, який, до слова заспівав кілька українських пісень.

Про захід, організований генконсульством Росії, не було жодних повідомлень. Юрій Каплан з приводу таємничості довкола заходу зауважив:

- Не можу на це питання відповісти. Без коментарів. Я не займався організацією.

Я поцікавилась у перехожих львів»ян їхнім ставленням до того факту, що у Львові відзначають чергову річницю незалежності Росії.

- Я не знаю для чого це взагалі потрібно. - Чесно кажучи, ніяк, бо не знав про це нічого. - Одним словом - негативно. - Якщо це консульство робить приватну забаву, то чому ні….

В очікуванні перед оперним.
Про українсько - російські стосунки під стінами генконсульства Росії хотіли говорити студентські організації Львова, але прийшли 3 осіб, які повідомили, що міська влада Львова рекоментували їм утриматись від протесту. Представник МЗС України Борис Базилевський, коментуючи радіо Свобода відзначення незалежності Росії у Львові, лише по гратулював активність і діяльність російського генконсула і побажав:

- Щоб наше посольство України в Росії ,консульства у Петербурзі, Владивостоці могли проводити урочистості з нагоди незалежності України у таких величних залах як львівська опера… - Кор: чи може чергова річниця незалежності України відбутись у Великому театрі в Москві? -Ніколи, а хто ж це дозволить там?..

Такою була думка львів’ян.
XS
SM
MD
LG