Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко закликає «Нашу Україну» повернутися до переговорів про створення коаліції


Вона закликала «Нашу Україну» не ставити ультиматуми, а також звернулася до Президента Віктора Ющенка із проханням стати гарантом нормалізації коаліційних переговорів.


«Я зараз звертаюся до блоку «Наша Україна» повернутися до переговорного процесу», – сказала лідер БЮТу на брифінгу у суботу.

Юлії Тимошенко зауважила, що днем раніше, 9 червня, під час переговорів було практично погоджено текст коаліційної угоди.

Відповідно до нього, за словами Тимошенко, за «Нашою Україною» залишали право призначати, без застосування права вето з боку коаліції: Генпрокурора, голову СБУ, голову Національного банку, а також міністра оборони та міністра закордонних справ. Також за «Нашою Україною» і Президентом залишали право призначати голів обласних і районних адміністрацій.

Юлія Тимошенко також повідомила, що на переговорах вже у суботу лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз повідомив, що СПУ вимагає права на посаду спікера парламенту. Однак «Наша Україна» заявила, що не згодна на такі умови.

Тимошенко зазначила, що посада спікера є технічною й не може стати причиною руйнування досягнутих договореностей.

Юлія Тимошенко закликала «Нашу Україну» не ставити ультиматуми, а також звернулася до Президента Віктора Ющенка із проханням стати гарантом нормалізації коаліційних переговорів.

Раніше прес-секретар «Нашої України» Тетяна Мокриді повідомила, що суботні переговори «Нашої України», БЮТ і Соцпартії закінчилися нічим через розбіжності з приводу посади спікера.

«Можна констатувати, що черговий раунд переговорів завершився нічим, оскільки соціалісти категорично наполягають на портфелі спікера», – зазначила прес-секретар «Нашої України». Тоді як, за її словами, «Наша Україна» виступає за збереження принципів, зазначених у тексті коаліційної угоди – визнання результатів виборів, а також послідовний розподіл посад і виключення зі списку тих посад, розподіл яких стосуються компетенції Президента.
XS
SM
MD
LG