Доступність посилання

ТОП новини

Ніжин після двох резонансних убивств.


Богдана Костюк Київ, 12 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Патріархальний Ніжин, що на Чернігівщині, сколихнули убивства льотчика – заступника командира загону МНС Олега Довганюка і депутата міськради Григорія Потильчака. Доки “батьки міста” спілкуються з центральним керівництвом і пишуть звернення до Президента, Генерального прокурора і керівників силових структур України, - місцеві депутати готують невеличкий заколот.

Над Ніжином пливуть церковні дзвони, а маківки храмів – ніби ракети – дивляться у високу небесну блакить. І, на думку пересічних ніжинців, так само – у небеса – пішли душі Олега Довганюка і Григорія Потильчака. Перший був забитий п’ятьма п’яними міліціонерами по дорозі додому, другий – вбитий неподалік свого будинку. Депутати ніжинської міської ради на спеціальному засіданні висловили недовіру керівництву правоохоронних органів міста, і підписали звернення до Президента, Генпрокурора, керівників МВС і Служби Безпеки України, зазначивши: “Під загрозою не тільки життя депутатів міськради, котрим стало небезпечно виконувати свої функції, але і життя кожного мешканця Ніжина”. У зверненні до виборців депутати підкреслюють: “Над містом нависла загроза мафіозно – чиновницького свавілля! Виконавчі органи влади, на чолі з міським головою, не здатні до конструктивного діалогу з громадою та її представниками у міськраді. Звертаємося до усіх ніжинців з пропозицією засудити діяльність всіх відомих вам представників мафіозно – чиновницького клану і підтримати депутатів міської ради у здійсненні демократичних перетворень місцевого самоврядування”.

До Ніжина терміново прибув міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який пообіцяв покарати усіх, хто ганьбить звання міліціонера, і розібратися з обома резонансними убивствами:

“Я ніколи не повірю, що начальник міліції та його заступники про це (убивство, катування) не знають, коли шестеро осіб приходять і розповідають про катування людей. Така міліція нам не потрібна!”.

Тим часом, депутати ніжинської міськради від Блоку Юлії Тимошенко, “Нашої України” і Соціалістичної партії, розгортають акції недовіри до міського голови Приходька та його команди. Ніжинський журналіст Дмитро Дажук розповідає:

“13 червня з листівками і гучномовцями запрошуються усі громадяни для вирішення питання про мера. Буде мітинг і засідання міськради, на якому буде поставлене питання про відставку мера”.

Сьогодні, як каже пан Дажук, ніжинці активно обговорюють перебіг подій у місті, забувши навіть про свято Трійці, сонячну днину і пахощі акацій.
XS
SM
MD
LG