Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні парламентська коаліція може змінити “помаранчевий” формат


Переговори між Блоком Юлії Тимошенко, “Нашою Україною” та СПУ, які тривали майже два місяці, призупинили


Переговори між Блоком Юлії Тимошенко, “Нашою Україною” та СПУ, які тривали майже два місяці, призупинили. Ініціювала це рішення “Наша Україна”, яка назвала подальше створення коаліції безперспективним.

“Каменем спотикання” на шляху до створення коаліції стало крісло голови Верховної Ради, на яке претендує лідер СПУ Олександр Мороз. А “Наша Україна” вважає, що посада голови парламенту має належати їй.

“Нашоукраїнець” Борис Беспалий: “Якщо наші високоповажні партнери по переговорах займатимуть позицію необґрунтованих ультиматумів, то ці переговори з тупика і не вийдуть. Там є ціла низка позицій, де вони всупереч принципам самої угоди пропонують відповідні кадрові рішення щодо голови Верховної Ради”.

Представники БЮТ та Соцпартії заявляють, що сподіваються на відновлення переговорного процесу. Йосип Вінський: “Наша позиція задекларована місяць тому, ні в кого не викликала сумнівів. Ми не виходимо з переговорів, ми хочемо, щоб “Наша Україна” сказала, що вона планує робити далі, а ми тоді визначимося, що нам робити”. І “бютівці”, і соціалісти заявляють, що підуть в опозицію, якщо “Наша Україна” укладе союз із Партією регіонів.
XS
SM
MD
LG