Доступність посилання

ТОП новини

Швеція цікавиться інвестиційними потребами Одеси.


Петро Каландирець Одеса, 13 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Це засвідчила зустріч Одеського міського голови Едуарда Гурвіца з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеції Йоном Крістером Оландером.

Поважний гість взяв участь у офіційному відкритті котельної, побудованої у мікрорайоні „Шкільний” за допомогою шведської сторони. Котельня побудована за сучасними технологіями із врахуванням систем енергозбереження.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції назвав спільний проект реалізований в Одесі „надзвичайно успішним і оперативно реалізованим в життя”. Він наголосив, що цілком реальною є перспектива реалізації і інших подібних проектів.

Шведських інвесторів може зацікавити тема енергопостачання, енергозбереження, постачання палива, утилізації сміття.

У проект будівництва котельні в Одесі було вкладено приблизно шість мільйонів шведських крон.

„Нині реалізується програма співпраці з Україною. Уряд Швеції наприкінці минулого року ухвалив рішення про таку програму, розраховану до 2008 року. Якщо нині наші інвестиції складають дев’ять мільйонів доларів щороку – у 2008 році ця цифра зросте до 18 мільйонів доларів”, - сказав Йон Крістер Оландер.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції наголосив, що шведська сторона готова поділитися з українськими партнерами набутим досвідом у питанні використання біоенергії.

Нині в Україні працюють трохи більше 50 спільних підприємств зі шведськими інвестиціями. Серед них найбільшими є „Еріксон”, „Тетра парк”. Є надія, що в Україну прийдуть і відомі у Швеції виробники недорогих меблів. Зацікавленість щодо відкриття 5 магазинів з продажу шведських меблів в Україні вже існує. Один з цих магазинів має працювати в Одесі.

Директор департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков, який був присутній на проведеній зустрічі, повідомив, що була досягнута домовленість щодо візиту до Одеси найближчим часом одного з топ-менеджерів Північного інвестиційного банку зі Швеції. Вони зацікавлені у обговоренні проектів фінансування розвитку міської інфраструктури Одеси.

Крім цього, була досягнута попередня домовленість щодо вивчення питання відносно встановлення партнерських стосунків міста Одеси з одним зі шведських портових міст.
XS
SM
MD
LG