Доступність посилання

ТОП новини

Як площу Ринок рятують у Львові.


Галина Терещук Львов, 13 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Ремонтні роботи сьогодні уже докотилися до вхідних дверей міської Ратуші. З самісінького ранку робота аж кипіла. Важкою технікою знімали бруківку, прокладені безшумні трамвайні колії через площу Ринок. Залишилась реконструкція вулиці Руської.

Перший заступник міського голови Львова Микола Одуха повідомив радіо Свобода, що 9 червня міська влада отримала офіційний дозвіл Міністерства культури і туризму на проведення робіт у центральній частині міста. Виглядає на те, що донині усі роботи проводились незаконно.

«Дозвіл прийшов до нас після того, як усі питання розглядались на науково-методичній раді в Міністерстві культури та туризму. Ми проводимо роботи на основі виданого дозволу».

За словами посадовця, громадські активісти Опори збурюють ситуацію навмисно. Адже вони не подали жодного документу із підтвердженням фахівців, що ремонтні роботи на площі Ринок завдають шкоди старим будинкам.

«Персональну відповідальність за виконання робіт несуть інженери, а не радники і консультанти. Нестимуть відповідальність ті, хто запроектував таку трамвайну колію. Усі роботи відповідають вимогам і нормам».

Будівельні роботи на площі
Я поцікавилась думкою звичайних львів»ян, як вони оцінюють ремонтні роботи на центральній площі міста та чи знають вони про дискусії.

- Ремонт це добре - оновлення Львова.

- Уже дійшло до Києва. Але якщо спершу роблять інженерні роботи, а потім кладуть колії - це добре. Подивіться на ці будинки на площі Ринок - це жах. А це ж головна площа міста.

- Це позитивно, що робиться. Є гроші, їх треба освоювати. Але треба робити раціонально. Є спеціалісти, які мають слідкувати і впливати на ситуацію, яка відбувається. Я будівельник, але мають бути археологи, архітектори. Зрештою, створена компетентна комісія, яка б зробила свої висновки.
XS
SM
MD
LG