Доступність посилання

ТОП новини

Ніжин без мера.


Богдана Костюк Київ, 14 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - “Вся влада – радам!” – схоже, цим революційним гаслом будуть змушені користуватися депутати міських рад Полтави і Чернігова: за даними Комітету виборців України, у цих містах існує загроза того, що вибори міських голів так і не будуть призначені. Як повідомив агентству “Українська правда” голова КВУ Ігор Попов, міські ради Полтави і Чернігова не ухвалюють відповідних рішень, хоча мери цих міст уже понад місяць тому відмовилися від посад у зв’язку з переходом на роботу до Верховної Ради. А у Ніжині влада перейшла до рук місцевим депутатам після того, як останні ініціювали відставку мера Михайла Приходька.

Як уже повідомляли українські ЗМІ, минулого тижня у Ніжині було скоєно два резонансні злочини - убивства заступника командира загону МНС Олега Довганюка і депутата міськради Григорія Потильчака. Тоді ж ніжинські депутати звинуватили керівників міста у корупції і зв’язках із злочинним світом, і організували низку акцій проти міського голови Приходька та його команди.

Учора у другій половині дня близько десяти тисяч ніжинців взяли участь у мітингу, вимагаючи відставки мера і зкорумпованих чиновників. Міська рада засідала до пізнього вечора, про перебіг подій на сесії журналіст Дмитро Дажук розповів наступне:

“Було попереднє засідання двох комітетів – з регламенту і по земельним ресурсам, на яких виробили законні звинувачення (мерові) і за цими звинуваченнями двох комітетів його відправили у відставку”.

Мені не вдалося взяти коментарі у Михайла Приходька – у приймальній Ніжинського міського голови усім журналістам кажуть, що мер перебуває на лікарняному. Але Дмитро Дажук і депутати Ніжинської міськради від фракції БЮТ і “Нашої України” пана Приходька у лікарні не виявили:

“Ліжко заправлене, то все фікція – його там і близько не було. Іна мітингу його не було, і в ісполкомі не було. І де він зараз – точно казати не можна”.

Але відсутність Михайла Приходька не завадила ніжинським депутатам звернутися до центральних органів державної влади з повідомленням про необхідність повторних виборів міського голови. Тож політичне життя у патріархальному Ніжині, який буквально купається у ці дні у білих квітах акацій, виглядає вельми активним.
XS
SM
MD
LG