Доступність посилання

ТОП новини

Бельгійська преса приділяє головну увагу зникненню двох дівчат.


Наталія Вікуліна Брюссель, 14 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Пошуки двох дітей, зниклих минулими вихідними, - це головна тема бельгійської преси. Розшук дівчат та допит підозрюваного висвітлюють усі мас-медіа Бельгії, які порівнюють ситуацію із подіями кількарічної давнини, коли насильник і вбивця Марк Дютру викрадав дітей за схожих обставин.

Бельгійська поліція перевіряє свідчення Абдалли Е У – головного підозрюваного у викраденні двох сестер – 7-річної Стасі і 10-річної Наталі. Дівчатка зникли в ніч з суботи на неділю з одного кафе у місті Льєж, де їхня мама «гарно проводила час», поки дівчатка гралися на вулиці. Газета “Ле Суар” повідомляє, що нині поліцейські Льєжа разом із брюссельськими колегами шукають дівчат за допомогою спеціально навчених собак, не виключено, що розшук проводитиметься не тільки на землі, але і під водою. Судові власті не втрачають надії знайти дітей живими і здоровими. Водночас вони просять журналістів не заважати: “Ми просимо пресу залишити юстицію працювати у спокої. Нині тиск є дуже сильним”,- наводить “Ле Суар” слова одного із слідчих у справі.

Фламандське видання “Газет ван Антверпен” повідомляє про рішення релігійних лідерів Бельгії приєднатися до боротьби з насиллям проти жінок. Таку компанію проводить з 2004-го року організація “Міжнародна амністія”, яка бореться з насиллям проти жінок у конфліктних ситуаціях і в родині. Підписи під декларацією “Зупиніть насилля проти жінок” поставили лідери різних церковних громад Бельгії – римсько-католицької, протестантської, православної, ісламістської та інших. Таким чином релігійні лідери заявляють, що будь-яке насилля проти жінок – фізичне, сексуальне чи психологічне – є порушенням прав людини, пише “Газет ван Антверпен”.

Газета “Хет Лаатсте Ньюс” розповідає про ініціативу одного поета розвісити в Антверпені плакати зі словами “Вулиця без насилля”. Цей задум з”явився після недавнього вбивства в місті чорношкірої жінки та фламандської дитини. 20 тисяч плакатів має бути розвішано на вікнах домівок і просто на вулицях, отримати плакати може кожен охочий.

Газета “Ля Лібр Бельжік” повідомляє про рішення парламенту франкомовної частини Бельгії обмежити набір іноземців на деякі медичні спеціальності університетів. З наступного навчального року серед студентів-ветеринарів, логопедів, акушерів тощо може бути тільки 30% іноземців. Відбір серед абітурієнтів з-за кордону проводитиметься жеребкуванням, пише “Ля Лібр Бельжік”. Таке рішення викликано дуже великим напливом іноземців на певні медичні факультети в Бельгії.
XS
SM
MD
LG