Доступність посилання

ТОП новини

Комітет виборців України заявляє, що у Черкасах з вини міської територіальної виборчої комісії зірвані повторні вибори міського голови


Про це йдеться заяві Черкаської обласної організації КВУ.

Про це йдеться заяві Черкаської обласної організації КВУ.

Зокрема, за словами авторів заяви, незважаючи на рішення суду, яким визнано незаконною постанову міської ТВК про скасування 18 червня виборів, вибори не розпочалися сьогодні о 7.00. “Дільничні виборчі комісії виконали всі дії, передбачені процедурою, але не отримали з вини ТВК виборчих бюлетенів. Тисячі виборців не змогли проголосувати через злочинну бездіяльність членів міської територіальної виборчої комісії”, йдеться в заяві. Як підкреслюють в КВУ, “такі дії підпадають під пункт 3 статті 157 Кримінального кодексу України, який передбачає для винних посадових осіб позбавлення волі на строк від 7 до 12 років за діяння, спрямовані на позбавлення виборців права голосу, які вплинули на результат виборів”.

На думку КВУ, органи прокуратури повинні порушити ряд кримінальних справ за фактами неефективного використання коштів міського бюджету, яке призвело до значних матеріальних втрат, за фактом зриву виборів та за фактами тиску на членів міської ТВК, якщо такі будуть підтверджені. порушенні їх конституційних прав”.
XS
SM
MD
LG