Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго” відключить від енергопостачання на невизначений термін більше 110 об’єктів


До переліку установ, які сьогодні знеструмлять, увійшла міська лікарня №5, десятки гуртожитків та приватних підприємств, а також адміністративні будівлі, що знаходяться на балансі великих комбінатів, зокрема, “Дніпропресу” та “Заводу хімічних виробів”

До переліку установ, які сьогодні знеструмлять, увійшла міська лікарня №5, десятки гуртожитків та приватних підприємств, а також адміністративні будівлі, що знаходяться на балансі великих комбінатів, зокрема, “Дніпропресу” та “Заводу хімічних виробів”.

Відключать електрику також об’єктам міського управління міліції, яке заборгувало енергетикам з початку року більше 100 тисяч гривень.

У компанії “Дніпрообленерго” заявляють, що відключення — це єдиний спосіб вплинути на боржників. Говорить Директор “Дніпрообленерго” Андрій Мартинюк: “Це просто говорить про те, що ми не вибираємо — боржник для нас боржник, незалежно від того, хто він. Ми готові кого завгодно відключити, і навіть за п’ятсот гривень. Між тим обласна влада вважає знеструмлення боржників порушенням договірних зобов’язань енергетиків перед споживачами”.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва: “Ця ситуація, яка склалася із відключеннями, говорить про те, що ми не стали партнерами. І одна сторона — в даному випадку енергопостачальні компанії —не розуміють, що також є ті закони, які вони мусять виконувати”.

Минулого тижня через відключення за борги водопостачальних організацій упродовж майже доби без води були 2 мільйони жителів області. “Дніпрообленерго” відновило подачу струму тільки після рішення суду.
XS
SM
MD
LG