Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у всіх регіонах України, окрім Києва, відбулися акції протесту проти підвищення для населення цін на газ та житлово-комунальні послуги


Протести організувала Федерація профспілок України. До мітингів приєднувалися і політичні сили.

У Федерації профспілок обіцяли, що сьогодні на площі обласних центрів вийдуть близько 200 тисяч протестувальників. Однак, мітинги вийшли не такими масштабними і дещо полярними. Акції протесту у східних регіонах були чисельнішими, ніж у західних.

У Львові на пікети вийшли близько тисячі представників об’єднання профспілок Львівщини.

Вони вимагали скасувати угоду про підвищення тарифів на газ та електропостачання.

З обіцяних напередодні організаторами акцій протесту п’яти тисяч львів’ян участь в акції брали близько тисячі осіб.

Можливо, це пов’язано з літньою порою року, а може через малу поінформованість у місті.

Гасла, які тримали учасники протесту, звучать: “Ні – підвищенню тарифів!”, “Захистимо життєві інтереси освітян!”. Також приєдналися до профспілок Львівщини комуністи, які тримають транспарант, де йдеться про те, що і комуністи підтримують вимогу скасувати угоду про підвищення тарифів на газ та енергопостачання.

Однак об’єднання профспілок Львівщини відмежовується від будь-яких політичних партій, які сьогодні прийшли на центральну площу міста. Організатори закликають львів’ян взяти участь у всеукраїнській акції, яка відбудеться 27 червня у Києві.

А профспілки Харкова на акцію протесту вивели на головну площу міста щонайменше п’ять тисяч людей.

Мітинг під стінами Харківської облдержадміністрації на Площі Свободи тривав півтори години. Про це повідомив голова профспілок Харківської області Сергій Тесленко. За його словами, є надія, що Харківська обласна і міська влада підтримає вимоги профспілок, а відтак Президент України підпише мораторій на підвищення тарифів на газ для населення.

Щонайменше 6 тисяч людей зібрала акція протесту профспілок у Дніпропетровську.

Акція протесту на площі ім. Леніна у Дніпропетровську замість обіцяних профспілками восьми тисяч людей за їхніми ж власними оцінками зібрала 6 тисяч. Правоохоронці називають кількість учасників удвічі менше – 3 тисячі.

У руках у представників профспілок плакати “Ні – підвищенню цін!”, “Трудівникам – достойну оплату праці!”.



Заступник голови обласного об’єднання профспілок Георгій Скляров заявив, що міська влада намагалася перешкодити проведенню акції. Авто, які зазвичай стоять на цій площі, прибрали невчасно.

Учасники акції вимагають від уряду скасувати передусім підвищення ціни на газ. В іншому випадку, вони погрожують всеукраїнським страйком.

30 березня Національна комісія регулювання енергетики ухвалила рішення підвищити для населення з 1 травня тарифи на газ та електроенергетику на 25%. А 8 червня НКРЕ розпорядилася підвищити ці тарифи з 1 липня ще на 85%.
XS
SM
MD
LG