Доступність посилання

ТОП новини

Світова преса про матч Кубка світу з футболу між Україною та Швейцарією.


Василь Зілгалов Прага, 27 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Учорашня перемога українських футболістів над швейцарцями – в центрі уваги світової преси. Чимало спортивних оглядачів, зокрема з британської "Ґардіан", наголошують, що Україна довела свою силу у футболі, "подолавши "непробивний" швейцарський бар’єр".

Інтернет-сайт Кубка світу з футболу пов’язує матч Україна - Швейцарія з політикою, відзначивши, що "Україна , відома світові своєю Помаранчевою революцією, урядовою суєтою і газовими суперечками з Росією, потребувала добрих новин і її футболісти забезпечили це". Автор також відзначив, що футбол став радістю для "нації, де середньомісячний заробіток менший за 200 доларів США і люди котрої потребують візи до Європейського Союзу і лише невелика кількість фанів змогла потрапити до Німеччини, щоб підтримати свою команду, а більшість спостерігає за іграми вдома".

Чеська преса, яка повсякчас скупа на похвалу щодо українців, цього разу стала більш об’єктивною. Так, популярна празька газета "Млада Фронта Днес" відзначила, що українці перемогли вперту швейцарську команду завдяки більшій активності і впевненості у собі. А "Лідові новини "зауважили, що матч України із Швейцарією показав, що "українська команда – це не один лише Шевченко".

Швейцарська преса сьогодні рясніє сумними заголовками. "Наприкінці залишилися лише гіркі сльози, "пише "Баслер Цайтунґ" . Замість гучних святкувань минула ніч пройшла дуже тихо у Женеві. Але швейцарці ще вірять, що їхня команда покаже себе на чемпіонаті Європи у 2008 році.

Італійські ж коментатори нагадують, що Андрію Шевченкові скоро доведеться вийти на поле проти гравців своєї колишньої команди. Оглядач із "Скай Спорт" виділив із інтерв’ю з Шевченком слова про те, що українська команда грала добре і билася до кінця - і це дух збірної, її головний козир. Італійський журналіст підсумовує, що цієї п’ятниці у матчі чвертьфіналу з Україною Італії доведеться не просто.
XS
SM
MD
LG