Доступність посилання

ТОП новини

Активісти проросійських організацій Криму вимагають від Росії жорстких дій щодо України.


Володимир Притула Сімферополь, 10 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Активісти проросійських організацій Криму вимагають від Росії ужорсточенення позиції стосовно України. Сьогодні представники Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” пікетували Генеральне консульство Росії у Сімферополі, закликаючи Москву провести парламентські слухання про порушення Україною прав росіян.

Кілька десятків активістів Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія”, який об’єднує з десяток дрібних, але
Пікет біля входу до Генерального консульства
РФ у Сімферополі.
© RadioSvoboda.Ua
скандальних і радикальних організацій півострова, оточили вхід до Генерального консульства Росії у Сімферополі. Вони прийшли сюди, щоб вимагати від російської влади жорсткішого ставлення до України, оскільки остання має намір вступити до НАТО:

“Немає секрету ні для кого, що Україна сьогодні є націоналістичною державою. І йде до компанії країн НАТО. А НАТО – це наші історичні супротивники. Вони тисячоліттями топтали нашу землю, проливали кров наших предків. І зараз вони лізуть, де тільки з’являється можливість!”.

Учасники пікету закликали росіян ще вище підняти для українців ціни на російський природний газ і передали Генеральному консулу Росії звернення з вимогою ініціювати у Державній думі Російської Федерації парламентські слухання, цитую: “за фактами брутальних порушень прав російських співвітчизників у Криму і Севастополі”, а також розглянути питання про вихід з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією та Україною, підписаного у Києві 1997 року.

Пікет біля входу до Генерального консульства РФ у Сімферополі.
Каже один з лідерів Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Валерій Подьячий: “Фактично цей договір порушує суверенітет і територіальну цілісність Російської Федерації. Договір укладений з порушенням законодавства Росії, і за міжнародною Віденською конфенцією 1969 року “Про право міжнародних договорів”, він може бути скасованим”.

Водночас, активісти проросійських організацій обіцяють підсобити зі свого боку: “Ми повинні кардинально вирішити питання. Ми підтримуватимемо найрадикальніші сили Криму та України. Тільки радикальні заходи тут наведуть лад. Тож очікуйте нових різких, радикальних виступів!”.

У Генеральному консульстві Росії у Сімферополі петицію прийняли, але коментувати відмовилися.
XS
SM
MD
LG