Доступність посилання

ТОП новини

Відставка Ліррі і Клінсманна.


Наталка Кудрик Київ, 12 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У той час, як коментатори і фанати в усьому світі обговорюють уроки і скандали останнього Чемпіонату з футболу, два головних тренери національних збірних заявили про свою у відставку. Один пішов розчарований та знесилений, другий – щасливий і натхненний. Зі своїми командами попрощалися наставник німецької збірної Юрген Клінсманн і тренер італійців Марчелло Ліппі.

Вийшло все з точністю до навпаки. Фаворит і господар чемпіонату - збірна Німеччини під проводом Юргена Клінсманна - посіла останнє, третє місце серед призерів, а італійська команда Марчелло Ліппі, поволі набираючи темпу упродовж змагань, витримавши критичні зауваження преси, здобула золотий кубок.

Пояснюючи відставку, німецький тренер Клінсманн сказав, що дуже стомлений і збирається присвятити свій час родині, яка живе у США. Попри те, що німці програли італійцям у півфінальному матчі, виступ збірної на батьківщині вважають успішним. А результат національної команди адзуррі в Італії оцінили як грандіозний. 58-літній наставник італійців Ліппі заявив, що його роль виконана, але він продовжить тренерську діяльність в одному з клубів.

“Я залишив збірну, але це не раптове рішення, я так вирішив уже давно,”- сказав Марчелло Ліппі, після 2 років роботи у збірній.

І німецький, і італійський тренери пішли у відставку попри численні прохання гравців та фанатів залишитися на чолі команд. Та вони вирішили навпаки. Тепер футбольну збірну Німеччини очолив Іоахим Лев, помічник Юргена Клінсманна. А посада головного тренера адзуррі поки що вакантна.

Перед чемпіонатом світу місцева преса не дуже схвально відгукувалася про Юргена Клінсманна, на батьківщині він був жертвою запеклих критиків, які дорікали тренеру його проживання за кордоном.

Про плани Марчелло Ліппі залишити посаду в Італії знали ще перед змаганням, але до останнього моменту сподівалися, що після тріумфу на світовому турнірі він таки передумає. За словами тренера, він отримав колосальний професійний і моральний досвід, працюючи у національній збірній. Журналісти запитують про французьку зірку Зідана, який під час фіналу збив з ніг італійського захисника Матерацці, але Ліппі про це не говорить. Після інциденту у міжнародній пресі лунають образи на адресу італійських футболістів, яких називають великими майстрами спортивних провокацій, та Ліппі про це також не говорить. На тлі футбольних скандалів дома він зміг об”єднати хлопців у єдину команду, довівши, що спортивний суд і чемпіонат – це різні речі, так вважають італійські коментатори. Місцева преса пише, що Марчелло Ліппі пішов красиво і гідно, він підтвердив своє амплуа вимогливого тренера і прекрасного тактика.

„Тепер немає жодного сумніву, тепер я їду купатися”.

У відпустці в рідному курортному містечку Віареджо усміхнений, щасливий і впевнений у своєму рішенні Марчелло Ліппі одягає каску і вирушає на мотоциклі до моря.
XS
SM
MD
LG