Доступність посилання

ТОП новини

Семінар „ЗМІ і питання глобалізації” проведений в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 14 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Організатором семінару виступило управління інформації Одеської міськради. Захід привернув увагу багатьох учасників. Це не лише працівники місцевих засобів масової інформації, але і депутати міськради, студенти різноманітних вищих навчальних закладів.

Андрій Богачьов
Перед присутніми виступив кандидат філософських наук, доцент філософського факультету Київського національного університету іменем Тараса Шевченка Андрій Богачов.

За його словами, в Україні нині не реалізований навіть перший проект модерну – своєрідної трансформації. „Громадянське суспільство і політика в цілому мали б керувати економікою. Цього в Україні немає. Сучасні політичні негаразди пов”язані саме з тим, що обидва учасники протистояння – помаранчеві і біло-блакитні однаково, на мій погляд, ще не розуміють необхідності дотримуватись життєвих реалій – бізнесмени мають опікуватись бізнесом, а політики – політикою і відповідати вимогам громадянського суспільства. Це те, що відрізняє сучасну Україну від країн західної Європи”,- вважає пан Андрій Богачов.

На його думку, Західна Європа так само змушена перебудовувати нині діючий політичний проект модерну. “Це означає, що вона, на мій погляд, змушена зараз запобігати одновимірній глобалізації. Проблема глобалізації – це, насамперед, проблема виходу з-під контролю транснаціональних корпорацій, які, насамперед, експлуатують економічно слабкі суспільства. Йдеться про економічний процес”.

На семінарі, проведеному в Одесі, кандидат філософських наук, доцент філософського факультету Київського національного університету іменем Тараса Шевченка наголошував: „Або світ буде здатний збалансувати використання матеріальної техніки і соціальних структур, або загине...”

Андрій Богачов вважає, що саме засоби масової інформації відіграють у процесі глобалізації суспільства надзвичайно важливу роль.

В управлінні інформації Одеської міськради повідомили, що проведений в Одесі семінар має сприяти професійному зростанню працівників місцевих ЗМІ та ближче ознайомить їх з питаннями, які „цікавлять нині світове співтовариство”.

У рамках семінару цього дня в Одесі був проведений і круглий стіл на тему „Українські та закордонні засоби масової інформації в контексті глобальних процесів: спільне та різне”.
XS
SM
MD
LG