Доступність посилання

ТОП новини

За розпуск Верховної Ради виступають депутати Тернопільської облради.


Галина Терещук Львів, 14 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Розпустити нинішній склад Верховної Ради - вимагають від президента України депутати Тернопільської обласної ради. Таку заяву підтримала і фракція Соціалістичної партії в представницькому органі влади.

Тернопільські соціалісти, а їх 5 у складі облради, висловились за проведення нових парламентських виборів. Втім оцінити дії свого політичного лідера Олександра Мороза таки утрималась. Однак прогнозують, що ряди соціалістів на Тернопільщині можуть помітно поменшати.

Соціаліст Любомир Білик каже, що йому невідомі причини такої політичної гри:

„Я сьогодні представляю не ту чи іншу партію, а Тернопільщину і її інтереси. Я розумію, що є партійна дисципліна, але є речі, які кожен має аналізувати самостійно”.

У заяві тернопільських обранців, яку вони ухвалили одноголосно, політична ситуація в державі оцінюється як така, що шкодить іміджеві України та деморалізує українське суспільство і саме фракція соціалістів у парламенті зрадила коаліцію демократичних сил. Зауважу, слово зрадник було найбільш вживаним у виступах тернопільських обранців. „Група політиків нехтує думкою народу”,- сказано у заяві.

Водночас сам народ, зокрема мешканці Тернопільщини, які на останніх виборах більшість своїх голосів віддали за представників Нашої України і БЮТ, почуваються нині обманутими і розчарованими.

Голос: “Я усе це оцінюю недобре. 3 місяці можна було створити будь які коаліції”. Голос: “Ми дуже розчаровані, багато людей голосували і що з усього вийшло…Всі в розпачі, наприклад у моїй бюджетній організації. Коло моїх друзів думає, що допоки не прийдуть національно-свідомі люди до влади, доти нічого не буде доброго. Мороз-зрадник і таких є багато”. Голос: “Дуже розчаровані і так собі мислимо, чи виведе Тимошенко на майдан людей” Кор.: “А вийдете на майдан?” Голос: “Думаю, що вийуть” Голос: “Підуть на майдан”.

Чи буде новий майдан, чи не приведе нинішня ситуація до розколу держави? Ці запитання наразі риторичні, але їх висловлюють. Чимало мешканців Західного регіону у літню та осінню пори перебувають на сезонних роботах у Польщі, Голландії, Англії та Німеччини. І більшість з них правдами - неправдами намагаються там залишитись.
XS
SM
MD
LG