Доступність посилання

ТОП новини

Хто є хто в українській політиці?


Тетяна Ярмощук Київ, 18 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Щоб з’ясувати хто в Україні влада, а хто – опозиція потрібно було 4 місяці. Сьогодні ми нарешті поіменно довідалися, хто є коаліціянтом-антикризовиком. Анатолій Кінах у відповідь, повідомив, що “Наша Україна” від сьогоднішнього дня офіційно – у меншості, тобто в опозиції”.

Опозиція повинна мати контролюючі функції, констатує Кінах. Разом з тим, нашоукраїнці й надалі заявляють, що готові до дострокових виборів.

Блок Юлії Тимошенко вітає нинішню заяву «Нашої України”. Бютівець Володимир Яворівський переконаний, що таке рішення нашоукраїнці ухвалили за участю Президента. Він переконаний, що Кінах ніколи не йшов би в опозицію не порадившись з Президентом.

Не опозиційність а емоційність

Натомість Партія регіонів не вірить, що рішення про опозиційність “Нашої України” остаточне. Один із лідерів регіоналів Євген Кушнарьов каже, що доки не побачить офіційної заяви в Секретаріаті, що НУ оголосила себе опозицією, не вважатиме їх опозицією. Сьогоднішня заява Кінаха, це просто «емоційна позиція», стверджує Кушнарьов.

Наша Україна зберігає обличчя

Натомість політолог Олександр Палій вважає, що рішення НУ про свою опозиційність є логічно обґрунтоване і тому, що “Наша Україна” розраховує на дострокові парламентські вибори за рішенням Президента про розпуск парламенту. І тому, щоб представитись перед своїми виборцями у вигідному світлі для “Нашої України” було конче необхідно зайняти саме таку позицію”.

Раніше Віктор Ющенко заявляв, що може розпустити Верховну Раду, якщо до 25 липня парламентарі не досягнуть компромісу.
XS
SM
MD
LG