Доступність посилання

ТОП новини

Між Ізраїлем та ліванським угрупованням «Хезболла» тривають бойові дії


Ракетами з Лівану знову обстріляли північ Ізраїлю.

Ракетами з Лівану знову обстріляли північ Ізраїлю. Одна людина загинула в місті Нагарія, кілька поранено. Без жертв обійшлися обстріли міста Хайфи та інших.

Ізраїль продовжив свої повітряні удари у відповідь по території Лівану. Принаймні 11 цивільних осіб убито на півдні Лівану і щонайменше 9 ліванських військових на околиці ліванської столиці Бейрута.

За повідомленням, один із ізраїльських авіаударів знищив вантажівку з медичною допомогою Ліванові від Об’єднаних Арабських Еміратів, яка їхала в складі позначеного гуманітарного конвою.

Загалом ізраїльські нальоти вбили в Лівані 215 осіб. Напади «Хезболли» на Ізраїль убили там 25 осіб.

Прем’єр-міністр Лівану Фуад Сініора засудив напади Ізраїлю, який, за його словами, «відкриває пекельні ворота безумства».

Водночас він закликав угруповання «Хезболла» звільнити двох ізраїльських військовослужбовців. Їхнє викрадення й спричинило воєнну операцію Ізраїлю.

Сьогодні тривала й евакуація з Лівану десятків тисяч іноземців. Від ізраїльських обстрілів тікають і ліванці.

За словами представника Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), пів мільйона ліванців залишили домівки через ізраїльський наступ. У ЮНІСЕФ гуманітарну ситуацію в Лівані називають «катастрофічною» і непокояться через можливу нестачу їжі і ліків унаслідок ізраїльської блокади Лівану.
XS
SM
MD
LG