Доступність посилання

ТОП новини

Каха Каладзе – про український футбол і про себе


Василь Зілгалов Прага, 19 липня 2006 – Хто з футбольних фанів не знає Кахи Каладзе? Цей 28 – річний футболіст за свою футбольну кар''єру пережив і зоряні успіхи і особисту трагедію, бо вбивство його брата Левана також пов''язане з футбольним життям Кахи. Він почав грати у футбол в “Динамо” /Тбілісі/ з 1993 року, а в 1998 році перейшов до київського “Динамо” Валерія Лобановського і з 2001-го грає у знаменитому “АЦ Мілан”, де і став чемпіоном Італії, і виграв з цим клубом Лігу чемпіонів.

У вересні у першому ж матчі відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2008 року збірна Грузії, у якій Каха – капітан, гратиме у Києві зі збірною України. Ось як оцінює Каладзе свого майбутнього суперника у інтерв''ю для Радіо Свобода:

«Перед початком Чемпіонату світу для мене були дві команди-фаворити Італія та Україна, але так сталося, що вони зустрілися. І, звичайно, для мене було дуже важко вирішити, за кого вболівати, бо в обох командах грає багато моїх друзів, тому я сказав: буду вболівати за ту команду, яка краще гратиме. Сталося так, що Італія виграла, але Україна також показала дуже сильний футбол упродовж всього чемпіонату .

Вона провела Чемпіонат світу на дуже високому рівні, причому Україна взагалі вперше брала участь у фіналі чемпіонату світу.

Це велике досягнення для української команди. Хоча гра з іспанською збірною була програна, але в цілому вони провели Кубок світу в Німеччині на високому рівні.

Щодо Києва, звичайно, це місто та київське «Динамо» відіграли значну роль у моєму формуванні як футболіста. Три з половиною роки я грав за київське «Динамо», і потім я переїхав у Мілан і, звичайно, у моєму формуванні як футболіста величезна роль належить великому тренеру Валерію Лобановському, якого, на жаль, уже немає».


На запитання про футбольний скандал в Італії і долю його клубу “АЦ Мілан” Каха відповів наступне:

«Мені дуже важко про це говорити, бо я граю за клуб «Мілан», якого торкнувся цей скандал та санкції..... у нас відібрали 15 очок, а «Ювентус», «Фіорентіно» та «Лаціо» відправили у другу лігу. Але остаточне рішення буде ухвалене 24 липня. Та я впевнений, що моя команда не винна у цій історії. І я впевнений, що жодних проблем у неї не буде».
XS
SM
MD
LG