Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Костянтин Шпилевой подарує директору Одеського порту власну автомашину, „якщо це - вартість інтересів міської громади”


Петро Каландирець Одеса, 20 липня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) - Приморський районний суд Одеси наклав арешт на власність депутата міськради, голови постійної комісії з транспорту, зв”язку та морегосподарського комплексу Одеської міськради Костянтина Шпилевого. У заяві, яку поширила прес-служба Одеського морського порту, повідомляється, що суд ухвалив так у рамках зустрічного позову державного підприємства „Одеський морський торговельний порт” до Костянтина Шпилевого про стягнення збитків, які завдані порту внаслідок зупинки будівництва причалу 29-1. Будівництво зупинили ухвалою цього ж Приморського райсуду Одеси від 5 липня 2006 року за позовом депутата міськради.

Новою ухвалою суд наклав арешт на власність Костянтина Шпилевого в межах позовних вимог у розмірі 3 мільйонів 187 тисяч 201 грн. 39 копійок.

У прес-службі порту повідомили, що про рішення суду керівників державного підприємства поінформували 19 липня.”Будь-які подальші протиправні дії, які завдають шкоду роботі державного підприємства, також будуть оскаржені у суді. Одеський порт – велике стратегічне підприємство країни і будь-які перешкоди його роботі завдають величезних збитків, і винні будуть відповідати”, – заявили агенції „Контекст –Причорномор”я” у прес-службі Одеського морського торговельного порту.

Прес-служба депутата Одеської міськради Костянтина Шпицевого, коментуючи ухвалу Приморського райсуду Одеси за позовом керівництва порту, назвала її ”незаконною, враховуючи незаконну і некоректну подачу”.

Ухвала суду за позовом Костянтина Шпилевого на сьогоднішній день не скасована і не оскаржена у вищій інстанції. Саме тому вона є правочинною і такою, що має законну силу. Звернення Костянтина Шпилевого з позовом до Одеського морського торговельного порту є його конституційним правом, за яке він не може бути притягнутим до відповідальності, в тому числі і матеріальної, і до нього не можуть застосовувати жодних санкцій, зокрема, забороняти користуватись власним майном. Костянтин Шпилевой виступив з позовом не як фізична особа, а як представник територіальної громади міста-мільйонника, як голова постійної депутатської комісії з транспорту, зв”язку і морегосподарського комплексу, з метою захисту інтересів одеситів і екологічної безпеки міста Одеси”, йдеться у повідомленні, яке поширила сьогодні у ЗМІ прес-служба Костянтина Шпилевого.

Як відомо, за позовом депутата міськради, Одеському порту заборонили проводити будь-які дії, спрямовані на проектування і будівництво гідротехнічних споруд в акваторії порту, в тому числі в районі причалу 29 – 1.

Подібне Приморський суд Одеси ухвалив і за позовом депутата міськради Георгія Селянина. Нині третьою стороною до процесу залучений і Одеський міськвиконком. Начальник юридичного відділу Одеської міськради Андрій Іванський вважає, що реалізація планів розширення меж морського торговельного порту „призведе до екологічної катастрофи та стане причиною для невиправних проблем для міської громади, перевантажить міські автошляхи вантажним транспортом тощо”.

Депутат Одеської міськради Костянтин Шпилевой в інтерв”ю кореспонденту Радіо Свобода, висловив подив з приводу ухвали Приморського районного суду Одеси ( за позовом Одеського морського порту). На цю ухвалу днями буде подана апеляція.

Якщо Генеральний директор Державного підприємства “Одеський морський торговельний порт” Микола Павлюк вважає, що міська громада може бути заручником його інтересів і інтересів людей, які його оточують, я доведу йому, що це не так. Якщо він бачить у моєму авто гідний викуп за переможне рішення на користь одеситів – я можу його подарувати йому. Своїми діями Микола Павлюк довів, що правда на нашому боці і засвідчив меркантильність власних інтересів”. Депутат міськради повідомив про намір і далі у судовому порядку „відстоювати інтереси міста”:

Мене не залякати арештами автомашин, адже інтереси громади для мене на першому місці”.

Костянтин Шпилевой має намір на найближчій сесії Одеської міськради подати на розгляд депутатів проект рішення про позбавлення гендиректора морського торговельного порту Миколи Павлюка звання „Почесний громадянин Одеси”. На думку голови постійної депутатської комісії з транспорту, зв”язку та морегосподарського комплексу, „Павлюк власними діями довів, що не має морального права на таке почесне звання, бо інтересів міської громади для нього не існує”.
XS
SM
MD
LG