Доступність посилання

ТОП новини

Данія цікавиться перспективами інвестування у розвиток Одеси


Петро Каландирець Одеса, 21 липня 2006 року, (RadioSvoboda.Ua) Підтвердженням цього стала зустріч, проведена 21 липня між Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія Уффе Балслев.

Міський голова висловив сподівання на те, що серед багатьох міст-побратимів у різних куточках світу Одеса незабаром з”явиться і данське.

Едуард Гурвіц розповів шановному гостю про перспективні проекти, реалізація яких нині потребує реальних інвестицій, в тому числі і закордонних. Це зокрема проекти реконструкції Міжнародного аеропорту „Одеса”, будівництва сучасної електростанції. Він висловив сподівання, що й інвестиції з Данії будуть сприяти розвитку українського причорноморського міста.

У посольстві Данії в Україні, робота якого була відновлена минулого року після політичних та економічних змін у країні, нині працює великий комерційний відділ, який сприяє розвитку двосторонніх економічних стосунків.

Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія Уффе Балслев повідомив журналістам, що прибув до Одеси з метою обговорити перспективи співпраці з економічними партнерами.

„І хоча у бесіді з мером Одеси ми обговорювали і політичні питання, більшість часу ми обговорювали економічні проекти. Я одержав детальну інформацію щодо перспектив розвитку порту і контейнерних терміналів”,- сказав пан Посол.

Уффе Балслев висловив сподівання на плідність співпраці з міським та обласним керівництвом. За його словами, особливе зацікавлення у данських інвесторів викликають перспективи розвитку контейнерних перевезень.
XS
SM
MD
LG