Доступність посилання

ТОП новини

Богданівський заказник Нікопольського району Дніпропетровщини утримують з порушенням законодавства, що призвело до збитків в сотні тисяч гривень, - заявляє природоохоронна прокуратура


Нікопольські прокурори встановили, що заказник не мав проекту розвитку, а єгерська служба упродовж майже двох років не виявила жодного правопорушення, хоча на його території знаходились звалища будівельних матеріалів, не було протипожежних захисних смуг

Нікопольські прокурори встановили, що заказник не мав проекту розвитку, а єгерська служба упродовж майже двох років не виявила жодного правопорушення, хоча на його території знаходились звалища будівельних матеріалів, не було протипожежних захисних смуг.

Заощадження на підгодовуванні диких тварин та птахів та не висаджування нових дерев призвело до порушення умов оселення та гніздування птахів і створило загрозу зникнення деяких видів рослин.

Прокуратура порушила провадження про адміністративні та дисциплінарні правопорушення щодо відповідальних посадовців держлісгоспу та Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату, який утримує заказник.

Ландшафтний заказник “Богданівський” має статус загальнодержавного і є одним з найбільших об’єктів природно-заповідного фонду Дніпропетровщини. Його створили сім років тому на відпрацьованих землях Орджонікідзівського гірничо-збагачувального комбінату.
XS
SM
MD
LG