Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» закликає політичні сили відмовитися від політичної кон’юнктури і взяти на себе відповідальність за долю держави


У ніч з п''ятниці на суботу, у перебігу засідання Загальнонаціонального круглого столу, президенту України та лідерам парламентських політичних сил так і не вдалося підписати Універсал національної єдності.

У заяві блоку «Наша Україна» наголошено, що: «Президент України Віктор Ющенко, ініціювавши Загальнонаціональний круглий стіл, надав у руки українських політиків всі важелі для досягнення національної єдності, забезпечення незмінності зовнішньо- та внутрішньополітичного курсу країни на утвердження демократії, соціально орієнтованих ринкових реформ та євроатлантичної інтеграції. Ці позиції знайшли своє відображення у проекті Універсалу національного єдності».

На загальнонаціональному круглому столі, – йдеться далі в заяві, – Президент вимагає від українських політиків відповідальності за вироблення і реалізацію стратегічного курсу держави.

«Чітка і аргументована позиція Президента України різко контрастувала із популістичною та кон’юнктурною поведінкою окремих політиків. На сьогодні пошуки компромісу та формули національного консенсусу досі залишаються невизначеними, позаяк Універсал національної єдності не підписано», – сказано у заяві.

Блок «Наша Україна» закликає «усі політичні сили відмовитися від сьогоденної політичної кон’юнктури, використати історичний шанс, який вони одержали в рамках Загальнонаціонального круглого столу, ініційованого Президентом України та спромогтися перед усім Українським народом взяти на себе відповідальність за подальшу долю держави».

У ніч з п''ятниці на суботу, у перебігу засідання «круглого столу» президенту України та лідерам парламентських політичних сил так і не вдалося підписати Універсал національної єдності.
XS
SM
MD
LG