Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Ужгороді відбувся мітинг проти закриття трьох міських ринків.


Надія Петрів Ужгород, 31 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Близько 200 приватних підприємців обласного центру Закарпаття вийшли сьогодні на мітинг під стіни Ужгородської міської ради. Таким чином вони намагалися висловити свій протест проти рішення міської влади від 19 липня, ініційованого мером Ужгорода Сергієм Ратушняком, згідно з яким з 8 серпня цього року в Ужгороді офіційно закриються 3 міські ринки — один комунальний ринок по вул. Фединця та два приватні ринки. Розташовані на вулицях Бестужева та Заньковецької.

За словами самих підприємців, таким рішенням міська влада залишить без засобів для існування щонайменше дві сотні родин. Окрім того, підприємці скаржилися на те, що з закриттям ринку вони зазнають збитків, адже всі відповідні договори і місця оплачені наперед.

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк запросив підприємців до зали міськради на розмову. Однак під час зустрічі повідомив, що не збирається відступати від свого рішення, оскільки вважає його єдиним прийнятним у ситуації, що склалася в місті. Сергій Ратушняк також порадив підприємцям звернутися до правоохоронних органів щодо відшкодування завданої шкоди та з приводу інших претензій.

Прес-секретар мера Ужгорода Олег Подебрій так прокоментував ситуацію щодо закриття ринків:

"Згідно з попередньою інформацією, приміром, комунальне підприємство по вул.. Фединця в ужгороді є майже збитковим. У той же час площа, на якій працює цей ринок, займає проїжджу частину. В Ужгороді за 15 років транспорту збільшилося з 5 тисяч до майже 15 тисяч авто. Через це рух у місті значно ускладнився, виникають постійні затори. Влада міста планує за рахунок території ринку збільшити проїжджу частину. Антисанітарія та відсутність належно оформлених документів є причиною закриття інших двох ринків. Тому рішення мерії щодо закриття трьох ринків не буде змінено, бо воно законне".

Пожежники також підтримують рішення міської влади щодо закриття ринків. Вони наголошують на тім, що на названих територіях щільна забудова й вкрай складно забезпечити пожежегасіння.

Міська влада вже запропонувала підприємцям інші робочі місця.
XS
SM
MD
LG