Доступність посилання

ТОП новини

Фотовиставку “Волинь. Європейські перехрестя” відкрито днями у Рівному.


Валентина Одарченко /images/photo/Rivne_tserkva.jpg Роботи з виставки. (© RadioSvoboda.Ua) Рівне, 31 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Своєрідні природа, ландшафти й архітектура, збережені і забуті пам’ятки, колоритні характери і постаті, подані у світлинах фотомитців із Рівного, Києва, Ужгорода та чеського Пряшева, дивують глядачів безпосередністю подачі і водночас глибоким філософським змістом фотографій.

Фотохудожники осягали Волинь у широкому, історико-культурно-географічному сенсі - вони побували у найцікавіших місцях північної Тернопільщини, Рівненщини та Волині, до яких, однак, рідко потрапляють туристи. Це замки, монастирі, мальовничі села із давньою історією, однак часто –без туристичних маршрутів і навіть нормальних доріг, не кажучи вже про повну відсутність туристичної інфраструктури . Серед найцікавіших об’єктів - Межиричі, Пересопниця, Олика, Кременець. Фотовиставка є частиною великого проекту «Обличчя планети Земля», який започаткували українські фотохудожники спільно зі своїми земляками, котрі нині мешкають у різних куточках планети – каже один з його авторів Олександр Харват:

“Нами з Олександром Смиком був започаткований проект «Кременець - ворота раю» , а нинішній є продовження низки проектів, якими ми хочемо показати мальовничість нашого краю, його неповторність, життя людей… запрошуються художники з різних регіонів світу – для того, щоб вони незвичними для місцевих жителів поглядами побачили, віднайшли ці куточки і показували потім своїми світлинами… Вони роз’їдуться по своїх
Роботи з виставки.
(© RadioSvoboda.Ua)
містах – хто в Словаччину, хто в Америку, хто в Австралію – і будуть показувати ці фотографії в далеких краях…”


Бандурист і культуролог Назар Волощук впевнений:

“…Саме завдяки таким роботам, можливо, краще будуть про Україну знати, ніж через політичні невдалі кроки наших керівників…”

На відкриття фотовиставки прибули колеги і земляки, котрі нині мешкають у далеких Австралії та Сполучених Штатах – Валерій Дробот та Федір Дармокрик. Вони виявили готовність долучитися до наступних фотопленерів, бо переконані – красу української глибинки повинен оцінити світ.
XS
SM
MD
LG