Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вирішив внести кандидатуру Віктора Януковича на розгляд Верховної Ради України


“Основні ідеї Універсалу були підтримані. Керуючись цим, я ухвалив рішення про подання кандидатури Януковича Віктора Федоровича прем’єр-міністром України. Цим я ще раз хотів підкреслити, що я розумію всю складність, яка виникає і на сході, і на заході України щодо чинних результатів виборів і будь-якої кандидатури прем’єр-міністра. Я звертаюсь до нації з розумінням віднестися, що, можливо, сьогодні ми маємо унікальний шанс щодо того, про що ми говорили на Майдані, як звести обидва береги Дніпра до порозуміння”, - заявив Президент України.


В.Ю.: “Основні ідеї Універсалу були підтримані. Керуючись цим, я ухвалив рішення про подання кандидатури Януковича Віктора Федоровича прем’єр-міністром України. Цим я ще раз хотів підкреслити, що я розумію всю складність, яка виникає і на сході, і на заході України щодо чинних результатів виборів і будь-якої кандидатури прем’єр-міністра. Я звертаюсь до нації з розумінням віднестися, що, можливо, сьогодні ми маємо унікальний шанс щодо того, про що ми говорили на Майдані, як звести обидва береги Дніпра до порозуміння”.

Універсал національної єдності підписали Президент України, потенційний прем''єр Віктор Янукович, спікер парламенту Олександр Мороз, лідер Нашої України Роман Безсмертний та нинішній керівник уряду Юрій Єхануров.

За словами Віктора Ющенко підписантам вдалося узгодити найпроблемніші питання цього документу: щодо мови, федералізму та питаннь євро-атлантичної інтеграції.

Затверджувати кандидатуру майбутнього прем''єра парламент має вже сьогодні, 3 серпня.
XS
SM
MD
LG