Доступність посилання

ТОП новини

“Антагоністичні настрої на Харківщині були, тепер суспільство почало видужувати”. В.Салигін.


Вікторія Маренич Харків, 10 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Голова Харківської обласної ради, „головний регіонал” Харківщини Васілій Салигін впевнений, що раніше над бюджетом області ніхто не працював, чекали на гроші з Києва. Він обіцяє об’єднати всі політичні сили в обласній раді, незважаючи на різні політичні амбіції.

Васілій Салигін
Поява регіонала Васілія Залигіна, народного депутата двох скликань, на політичному обрії Харківщини для багатьох його опонентів була як вирок. На першій сесії облради Партія регіонів ініціювала звіт голови облдержадміністрації Арсена Авакова із подальшим ухваленим депутатською більшістю рішенням про висловлення йому недовіри. Так почалося протистояння „Наша Україна” - Партія регіонів на місцевому рівні. І сьогодні, коли Салигін політичну ситуацію в країні називає „післяопераційним періодом”, на Харківщині, схоже, одужання прийде не скоро. Тому, вважає голова облради, що „Наша Україна” в регіоні є „найрадикальнішою організацією”.

“Приймали вони різні рішення про неможливість блокування із Партією регіонів через позиції по НАТО, через проблеми з російською мовою. Пам”ятаємо, як Арсен Борисович Аваков відкрито підтримував Юлію Володимирівну і як вона підтримувала його після рішення облради про недовіру”.

Хоча, за словами Салигіна, він запропонував різним політичним силам, що прийшли до ради, об”єднатися, таке рішення не ухвалили БЮТ та „Наша Україна”. Заважає амбіційність, вказівки з Києва та псевдоопозиційність.

“Яка ми тут один до одного опозиція, хай не звинуватять мене прибічники чи однопартійні у партійній безпринципності. Ми що, з Німеччиною воюємо? Ми ж живемо в одному місті, ходили до однієї школи, до одного класу, а тепер - опозиція ? Сьогодні поля не засіяні, заводи не працюють, в лікарнях немає обладнання, дахи на школах протікають! Потрібно бути нам всім разом опозицією до проблем суспільства, економіки в нашому житті?”

Працювати в регіоні, на думку Васілія Салигіна, потрібно над наповненням бюджету , а не чекати грошей з Києва, „лежачи на дивані”. Салигін впевнений, що за два роки Харківщину буде не впізнати. У гарному розумінні слова, звичайно, наголосив голова облради.
XS
SM
MD
LG