Доступність посилання

ТОП новини

“УСІМ СВІТОМ ПРОТИ СНІД-у!” Нині відкривається Всесвітня конференція по боротьбі зі СНІД-ом (Торонто, Канада).


Богдана Костюк Київ, 14 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні Торонто приймає понад п’ять тисяч осіб звідусіль, які зібрались у цьому канадському місті з метою – виробити спільну стратегію у боротьбі з поширенням ВІЛ – СНІД-у. Адже ця хвороба, що щороку забирає мільйони життів, загрожує безпеці і майбутньому людської цивілізації. Уперше, у роботі подібного форуму беруть участь не лише українські урядовці, а потужна делегація від громадських організацій.

Для ВІЛ-позитивних і хворих на СНІД з’явилась надія, що “чуму двадцятого століття” людство подолає, оскільки світова спільнота – ООН, Всесвітня організація охорони здоров’я, Глобальний фонд боротьби зі СНІД-ом на інші міжнародні структури – на конференції у Торонто пропонують представникам громадських організацій і науково-дослідних центрів об’єднати зусилля у боротьбі з недугою. Адже, за даними ООН, чи не кожна країна, яку спіткала епідемія ВІЛ – СНІД-у, розробила власну стратегію профілактики поширення хвороби, створила для її жертв систему соціальної та медичної реабілітації.

Українська делегація на нинішній конференції продемонструє свої здобутки, серед яких – і створення мережі громадських організацій і центрів профілактики ВІЛ – СНІД-у, і розробка програми замісної терапії для наркозалежних, і соціальна та медична допомога ВІЛ-позитивним і хворим на СНІД. Розповідає учасник конференції у Торонто – координатор Всеукраїнської мережі людей. Які живуть з ВІЛ – СНІД-ом Костянтин Рижков:

“Ми будемо не лише учасниками, а й організаторами низки заходів. Так, наша Мережа спільно з Європейсько-Центральноазійським союзом організують Східноєвропейську “зону” у так званому Глобальному селищі. Це буде ніби площадка для організацій Східної Європи, де можна обмінюватися досвідом, дізнаватися про останні новини з Конференції. Тобто, це буде площадкою для обміну досвідом, координації дій, представлення нашого регіону всьому світу. Також ми (Україна) будемо проводити дискусійну сесію 17 серпня, на якій провідні фахівці з Європи та інших куточків світу будуть обговорювати проблеми епідемії ВІЛ – СНІД-у, доступу до лікування та аспекти, що заважають протидіяти епідемії СНІД-у у нашому регіоні”.

Крім згаданої вище Всеукраїнської мережі, у роботі Конференції братимуть участь українське представництво Міжнародного альянсу по боротьбі з ВІЛ – СНІД-ом, експерти фонду “Схід – Захід”, благодійного фонду Олени Франчук “Анти СНІД”, а також ВІЛ-позитивні українці. А пісня “Надія є!” гурту MAD HEADS звучатиме на Східноєвропейській вулиці Глобального селища.
XS
SM
MD
LG