Доступність посилання

ТОП новини

Рефат Чубаров: низка ЗМІ навмисно нагнітає міжнаціональну обстановку, не об''єктивно висвітлюючи конфлікт навколо бахчисарайського ринку


Представники місцевої влади і Меджліс підписали угоду, якою передбачено закриття цього ринку до 11 вересня.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Рефата Чубарова, український телеканал «Інтер», російські агентства «Новый регион-Крым» і «Regnum» дали явно перекручену інформацію про вчорашню бійку в Бахчисараї, представивши кримських татар винними у виникненні сутички. Ці ЗМІ заявили, що кримські татари першими почали кидати в торговців величезні каменюки, хоча, стверджує Рефат Чубаров, усе було навпаки.

Якщо журналісти показують тільки одну сторону конфлікту (торговців) і не показують іншу (кримських татар), то таку подачу матеріалу не можна назвати об''єктивною, заявив Рефат Чубаров на сьогоднішній прес-конференції у Сімферополі.

Кримські татари вимагають перенести бахчисарайський ринок, оскільки він знаходиться на території давнього мусульманського кладовища «Азіз».

12 серпня в Бахчисараї сталася бійка між торговцями і кримськими татарами. За даними правоохоронців, у сутичці взяли участь по близько 300 осіб із кожної сторони.

Учасники бійки використовували каміння, палиці, арматуру і димові шашки. За різними даними, в бійці постраждали від п’яти до кількох десятків осіб, були пошкоджені і перекинуті близько 10 автомобілів. Постраждав і автомобіль народного депутата Мустафи Джемiльова

Бійці "Беркута" кілька разів стріляли в повітря, щоб вгамувати учасників бійки.

11 серпня голова Меджлісу ініціював зустріч із питання закриття ринку з головою українського уряду Віктором Януковичем. У зустрічі також взяли участь представники бахчисарайської влади та керівництво Кримської автономії.

За інформацією Мустафи Джемільова, голова Кабміну пообіцяв закрити ринок протягом місяця. А представники місцевої влади і Меджліс підписали угоду, якою передбачено закриття ринку до 11 вересня.
XS
SM
MD
LG