Доступність посилання

ТОП новини

Світова спільнота продовжує коментувати умови очікуваного ізраїльсько-ліванського перемир’я, визначені резолюцією Ради Безпеки ООН


Тим часом Міністр фінансів Лівану Джіхар Азур, виступаючи у Бейруті, наголосив, що в результаті бойових дій, країні завдано величезних збитків.

Глава Католицької церкви Бенедикт Шістнадцятий заявив:

«Останні події принесли нам надію на закінчення конфлікту і на те, що населенню нададуть швидку і ефективну гуманітарну допомогу. Усі сподіваються, що мир врешті візьме гору над насильством і війною».

Раніше Сполучені Штати, Євросоюз та низка інших країн, у тому числі і Україна, привітали резолюцію Ради Безпеки ООН, котру схвалили уряди Ізраїлю і Лівану.

У понеділок зранку має вступити в силу оголошене перемир’я. А згодом до Лівану скерують 15 тисяч миротворців ООН, які допомагатимуть ліванським урядовим військам контролювати південь Лівану, після виведення звідти ізраїльських підрозділів.

Тим часом Міністр фінансів Лівану Джихад Азур, виступаючи у Бейруті, наголосив, що в результаті бойових дій, країні завдано величезних збитків:

«Ми сподіваємося, що світова спільнота надасть Лівану гуманітарну і фінансову допомогу. Деякі країни, скажімо Саудівська Аравія і Кувейт, це вже роблять. Ми хочемо сподіватися, що й інші держави візьмуть у цьому участь. Ліквідація наслідків цієї війни є – предметом відповідальності міжнародного співтовариства, про що сказано у резолюції 1701 Ради Безпеки ООН».
XS
SM
MD
LG