Доступність посилання

ТОП новини

Янукович планує обговорити з Баррозу угоду про асоціацію


Президент України Віктор Янукович подякував президентові Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу за візит з нагоди конференції, присвяченої подіям на Чорнобильській АЕС.

Як повідомляє прес-служба глави держави, зараз Янукович проводить зустріч із президентом Європейської комісії у форматі віч-на-віч.

«Я радий вас бачити в Україні. Я вдячний вам за те, що ви прийняли мою пропозицію і приїхали на цю дуже важливу і для України, і для всієї міжнародної спільноти конференцію», – наголосив Президент України.

Янукович зауважив, що міжнародна конференція, присвячена Чорнобильській катастрофі, набула особливої актуальності в ці дні у зв’язку з трагічними подіями на японській АЕС «Фукусіма-1».

«Ваша особиста участь у цій конференції буде мати величезне значення», – наголосив глава Української держави.

Янукович також висловив упевненість, що під час візиту президента Єврокомісії обговорюватимуться важливі питання відносин України з Європейським Союзом, зокрема щодо укладення угоди про асоціацію України з ЄС.

«Ми стоїмо за крок до підписання угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі», – наголосив Президент.

Зі свого боку, Баррозу подякував Президентові України за запрошення відвідати Україну. «На мою думку, нам необхідно у масштабах всього світу докладати усіх зусиль для того, щоб вирішувати питання ядерної безпеки. І в цьому контексті ті заходи, які відбуватимуться в Києві, матимуть велике значення. Я також із нетерпінням чекаю на можливість провести заплановані зустрічі, щоб обговорити нашу конструктивну співпрацю, а також обговорити можливості поглиблення наших двосторонніх відносин», – наголосив президент Єврокомісії.
XS
SM
MD
LG