Доступність посилання

ТОП новини

Шведських журналістів вислали з Азербайджану


Міграційна влада Азербайджану ухвалила сьогодні рішення про депортацію з країни трьох шведських журналістів, затриманих напередодні – 17 квітня.

Співробітників першого каналу національного телебачення Швеції Мю Роведдер Стрет, Шарлотту Війкстрем і Шарлі Лапревоте затримали в неділю біля парку «Сагіл» у центрі Баку, коли вони спостерігали за акцією протесту опозиції. Їх спочатку доставили в поліцію, а потім – у Міграційну службу, де вони перебували майже добу.

«Нам заявили, що ми будемо депортовані з Азербайджану першим же авіарейсом», – повідомила Роведдер Стрет. За її словами, журналістам заявили, що вони порушили візовий режим, проте ніяких письмових звинувачень їм не висунули.

Шведські журналісти заявили, що вони прибули в Азербайджан для зйомки фільму про ситуацію з правами людини. За їх словами, при отриманні візи в азербайджанському посольстві вони інформували про мету свого візиту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, влада пояснює депортацію відсутністю у журналістів акредитації в МЗС Азербайджану.
XS
SM
MD
LG