Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу: Україна є важливим енергетичним партнером ЄС


Україна є важливим партнером для Європейського Союзу в енергетичній сфері. Про це заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

Баррозу наголосив, що ЄС наполягає на тому, щоб угода про асоціацію з Україною містила також розділ про енергетичну співпрацю.

Президент Єврокомісії наголосив на готовності ЄС до участі в модернізації української газотранспортної системи, враховуючи роль України для Євросоюзу.

«Саме тому ЄС також готовий брати участь у модернізації ГТС України, й той факт, що Україна нещодавно приєдналася до Енергетичного співтовариства й відповідно модернізувала своє енергетичне законодавство, підвищить прогнозованість у наших відносинах», – сказав він.

Президент Єврокомісії також назвав Україну «головним сусідом» Європейського Союзу.

«Я хотів би зробити такий посил українському народу: Україна для нас – це не просто країна, розташована на кордоні з ЄС, це наш головний сусід, і це наш спільний процес. Ми вважаємо Україну членом європейської сім’ї і народу», – сказав Баррозу.

Він також додав, що в 2011 році Україна відзначає 20-ту річницю незалежності, і в Брюсселі сподіваються, що цей рік ще більше її наблизить до Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG