Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочинається саміт з питань ядерної безпеки


Сьогодні відбудеться перше пленарне засідання Київського саміту з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії. Цьому заходу передуватиме донорська конференція зі збору коштів на фінансування Чорнобильських проектів.

Побудова нового сучасного укриття на Чорнобильській АЕС коштуватиме міжнародним донорам понад 200 мільйонів євро. На сьогодні фінансування проекту підтримують 17 донорів – як окремих держав, так і міжнародних фінансових інституцій. Про це Радіо Свобода повідомив заступник керівника Управління ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку Балтасар Ліндауер.

«Міжнародна спільнота визнає, що обсяги робіт на Чорнобильській станції та довкола неї – у Чорнобильській зоні – вимагають серйозного фінансування та використання сучасних технологій. Європейський банк виступає топ-менеджером, який відповідає за розподіл донорських коштів та їхнім використанням на різних ділянках роботи. Нинішня конференція у Києві, серед іншого, має скоординувати зусилля та визначити пріоритетні ділянки роботи у Чорнобилі, тому наш банк виступив її спів організатором», – каже Ліндауер.

Крім проблем, пов’язаних з подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи, учасники численних конференцій і семінарів обговорюватимуть питання безпеки ядерних реакторів, налагодження міжнародної мережі інформування про випадки на АЕС у різних країнах.
XS
SM
MD
LG