Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу: ЄС – найбільший донор чорнобильських проектів


Внески країн Європейського Союзу та Європейської комісії становлять більше ніж половину всіх коштів чорнобильських фондів, заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

«З урахуванням внесків країн-членів ЄС Євросоюз дав половину коштів під «Укриття» й до Фонду ядерної безпеки. Це чіткий прояв нашої солідарності з нашими українськими друзями», – сказав Баррозу після донорської конференції Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки в Києві.

Президент Єврокомісії нагадав, що ЄС виділив на чорнобильські проекти в попередні роки 470 мільйонів євро і має намір виділити ще 110 мільйонів. «Щодо Єврокомісії, ми пишаємося тим внеском, який ми зробили в цей процес. Виділені нами суми роблять нас найбільшим донором», – заявив голова Єврокомісії.

При цьому прем’єр Франції Франсуа Фійон зауважив, що остаточна сума коштів, які будуть зібрані на чорнобильські програми в результаті донорської конференції в Києві, перевищить 550 мільйонів євро. «550 – це мінімальна сума», – повідомив Фійон, зазначивши, що деякі країни ще не визначилися з розміром своєї допомоги, заявивши про намір продовжити виділення коштів. Глава французького уряду висловив припущення, що цей процес може завершитися до кінця дня.

Баррозу також заявив, то на саміті у вівторок сторони обговорять посилення правил безпеки на атомних електростанціях, щоб вони стали «більш жорсткими».
XS
SM
MD
LG