Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН: потрібно підвищити стандарти ядерної безпеки


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун пропонує країнам зробити конкретні кроки для забезпечення ядерної безпеки. Про це він сказав під час виступу на Київському саміті з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії.

«Необхідно передивитися зверху донизу стандарти ядерної безпеки як на міжнародному, так і на національному рівнях», – сказав Генсекретар ООН.

Пан Ґі Мун закликав держави вжити необхідних заходів для забезпечення найвищих стандартів безпеки, включаючи підготовку і тренінг працівників і нагляд незалежного органу контролю. Він також вважає за необхідне вивчати наслідки ядерних катастроф. «Ядерні стандарти мають враховувати і повені, і цунамі», – сказав Генсекретар ООН.

За його словами, згідно з даними МАГАТЕ, зараз у світі будуються 64 реактори, деякі з них розташовані у зоні сейсмічної активності. «Ми маємо провести аналіз вигод і витрат при будівництві ядерних об’єктів», – сказав Пан Ґі Мун, додавши, що ядерна енергетика залишається важливим ресурсом для багатьох країн.

Генсекретар ООН зауважив, що необхідно створити більш тісний взаємозв’язок щодо питань безпеки, зокрема, гарантування безпеки населення. «Ми маємо посилити безпеку, щоб атомні станції були безпечними для населення, яке проживає як неподалік цих станцій, так і у всьому світі», – додав він.
XS
SM
MD
LG