Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль заявив, що призупинить виведення військ із півдня Лівану, якщо туди найближчими днями не будуть скеровані урядові війська Лівану


А керівництво угруповання «Хезболла», яке не планує роззброюватися, стверджує, що отримало перемогу над Ізраїлем.

Начальник ізраїльського генерального штабу Дан Халуц заявив, що вивід військ можуть здійснити протягом 10 днів – якщо оголошене перемир’я залишатиметься в силі, а в зону конфлікту прибудуть міжнародні миротворці, що передбачено резолюцією Ради Безпеки ООН.

А керівництво угруповання «Хезболла», яке не планує роззброюватися, стверджує, що отримало перемогу над Ізраїлем.

Лідер «Хехболли» на півдні Лівану Набіль Кавук заявив:

«Ворога розбито, агресія провалилася, на півдні Лівану отримано перемогу. У відповідь на заклик нашого лідера Хасана Насралли, ми проголошуємо нашу перемогу і оголошуємо про початок періоду відбудови після ізраїльської агресії».

За повідомленням спостерігачів ООН на півдні Лівану сьогодні у перестрілці з ізраїльськими військовими загинули 4 бойовики «Хезболли».

Тим часом, Ізраїль визначає кількість вбитих бійців ліванського шиїтського угруповання «Хезболла».

За висновком заступника прем’єр-міністра Ізраїлю Шимона Переса, повстанці зазнали значних втрат:

«Ми оцінюємо підтримку, яку Іран надає «Хезболлі», у більш ніж 100 мільйонів доларів на рік. Це оплачуваний іранський загін, назва значення не має. За нашими даними, «Хезболла» втратила близько 600 бійців. Таким чином, ми можемо уявити, що ще 600 були поранені. Це близько 1000-1200 осіб із загону у дві з половиною тисячі людей. У будь-якому разі, це означає, що вони дійсно мають припинити боротьбу”.
XS
SM
MD
LG